eur:
394.77
usd:
370.38
bux:
65321.98
2024. április 19. péntek Emma

Merre nem érdemes autóval menni a napokban?

A rendezők már csütörtökön megkezdték az augusztus 20-ai programok előkészületeit Budapest több forgalmas részén. Emiatt a közlekedésben résztvevőknek lassú haladásra, forgalmi dugókra kell számítaniuk a főváros számos pontján. Az előrejutás a következő napokban sem lesz könnyebb, sok helyen egyáltalán nem lehet majd haladni, másutt torlódások nehezítik majd a közlekedést.

Csütörtökön lezárták a Pesti alsórakpartot a Szent István park és a Közraktár között.

Péntek délelőtt 10 órától pakolják ki és helyezik el a tűzijáték megrendezéséhez nélkülözhetetlen kellékeket a budai alsórakparton, ezért azt teljes hosszában lezárják hétfő reggelig; mindössze pénteken 13 és 18 óra között teszik ideiglenesen járhatóvá.

Itt azonban már csütörtökön is lassan haladt a forgalom, mert a felállított állványzat alatt nem fér át két szembejövő szélesebb jármű.

A Kossuth téren péntek reggel 8-tól 11-ig tartanak a programok előkészületei, ezzel együtt pedig a forgalomkorlátozások; majd este 6-tól egészen hétfő reggelig nem lehet erre közlekedni.

Szombaton a Lánchídon kezdik meg a készülődést, így azon egész hétvégén nem haladhatunk át.

A tűzijátékot megelőző és az azt követő időszakban, vasárnap délután 3 órától hajnali 2-ig lezárják a Szabadság és az Erzsébet hidat.

Forgalomtól függően ugyanebben az időszakban lezárhatják a Margit és a Petőfi hidat is; erre azonban csak akkor kerül sor, ha azt a közlekedési viszonyok indokolják.

Vasárnap egész nap készülnek az esti rendezvényre a Széchenyi és a Bem rakparton, a Műegyetem rakparton, valamint a Fővám téren.

Délután háromtól elzárják a forgalom elől a tűzijáték által közvetlenül érintett területeket, vagyis Budán a Gellérthegy alatti részt egészen a Dunáig, a Lánchíd és a Bertalan Lajos utca között; a pesti oldalon pedig azokat a területeket, ahonnan ilyenkor a legtöbben figyelik a fellőtt rakétákat; azaz a Kiskörút és a Duna közötti útszakaszokat, a Kossuth tér és a Bakáts utca által határolt részt.

Vasárnap este fél hattól érdemes elkerülni a Bazilika környékét is az esti ünnepi körmenet miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×