eur:
394.49
usd:
364.15
bux:
73665.3
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

"Nem kell túl sok új patika"

A Magyar Gyógyszerész Kamara olyan hitelkonstrukciót vezetne be a fiatal gyógyszerészek számára, amely segíti őket a praxisvásárlásban. Hávelné Szatmári Katalin az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy rengeteg szabad praxis van az országban, főleg vidéken.

Bár az emberek szokásai sokat változtak az utóbbi években, a gyógyszerész kamara elnöke szerint legfeljebb 300 új patikára van szükség Magyarországon. Ha ennél többet nyitnának, annak a meglévők látnák kárát - közölte Hávelné Szatmári Katalin.

Mint mondta: a fiatal gyógyszerészek is lehetőséget kaphatnának, a következő öt évben ugyanis várhatóan több száz patikus megy nyugdíjba. Praxisukat átvehetnék a fiatalok, de sokaknak erre nincs pénze.

Szerinte a patikák esetében is olyan kedvezményes hitelekre lenne szükség a praxisok megvásárlásához, mint amilyen a háziorvosok rendelkezésére áll.

A kamara elnöke elmondta azt is: július 1-jén új közgyógyellátási rendszer lépett életbe, erre azonban csak a patikák négyötöde tudott zökkenőmentesen átállni.

Hangsúlyozta: a háziorvosokhoz kell fordulniuk azoknak az ellátottaknak, akiknek lejár a közgyógyellátási igazolványa, hogy megújítsák azt.

Ekkor  havi ezer és 12 ezer forint közötti keretösszeget állapítanak meg a számukra, a betegségüktől függően. Hávelné Szatmári Katalin hangsúlyozta: a 12 ezer forintos támogatás nem jár mindenkinek automatikusan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×