eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Õsztől hosszabb lesz a kórházi várólista

Szeptembertől hosszabb lesz a várólista, de a sürgős beavatkozásokat azonnal elvégzik - közölte a Magyar Kórházszövetség jelölt elnöke. Varga Ferenc elmondta, hogy mindez az új finanszírozási rendszer miatt lesz így, a kórházak ugyanis kevesebb pénzhez jutnak.

A szakember emlékeztetett: a megyei kórházak vezetői már többször aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a július 1-jétől érvényes finanszírozási rendszerben nem tudják garantálni a megfelelő betegellátást.

Varga Ferenc az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy a megyei kórházak kerülnek a legrosszabb helyzetbe, mert - a városi intézményekkel ellentétben - már nem tudják továbbküldeni a betegeket akkor sem, ha anyagilag "nem érné meg" őket ellátni.

Az új rendszer minden bizonnyal a betegek ellátásában is érezteti hatását: valamivel hosszabb lehet a várólista, a halasztható eseteket későbbre sorolhatja az adott kórház.

Varga Ferenc szerint a színleltnek minősülő szerződések hó eleji kötelező megszüntetése óta a kisebb kórházakban és az ellátási gondokkal küzdő szakterületeken (aneszteziológia, traumatológia) kevésbé biztosítható a folyamatosság, hiszen az orvosok most már bármikor megtagadhatják a heti 60 órán felüli munka elvégzését.

Hozzátette: a kórházszövetség a lehető legrövidebb időn belül egyeztetni szeretne az ügyben az egészségügyi tárcával. Varga Ferenc azt mondta: a problémát leginkább két változtatás okozza; egyrészt, hogy az intézmények csak a tavalyi támogatás 95 százalékát kapják meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól, másrészt meg kellett szüntetni az úgynevezett színlelt szerződéseket.



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×