eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Fizetni kell majd a kórházért is?

Nem csak vizitdíjat, hanem kórházi napidíjat is bevezetne az Egészségügyi Minisztérium, amelynek összege szintén 300-500 forint között lenne - írja a Magyar Nemzet. Lapszemlénk.

A beruházásokon is spórol a kormány

A Népszabadság szerint korántsem biztos, hogy a választási hajrában beígért tempóban és mennyiségben újul meg, illetve épül ki a magyarországi közúthálózat. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ugyanis többek között arra tett ígéretet a külföldi befektetők előtt két héttel ezelőtt tartott előadásában Londonban és Frankfurtban, hogy a büdzsé kiadási oldalát a kormányzati beruházások visszafogásával is karcsúsítják jövőre - ide nem értve az uniós társfinanszírozásra szánt pénzeket.

A Népszabadság birtokába került előadás az eddig körvonalazottakhoz képest egészen konkrét számokkal szolgál a kormány által nagy vonalakban már összerakott új konvergenciapályáról, amelyet precíz háttérszámításokkal augusztus 31-ig kell szállítania a kormánynak Brüsszelbe.

Fizetni kell majd a kórházért is?

A Magyar Nemzetben az áll, hogy a háziorvosnál és a járóbeteg-szakrendelésen alkalmanként fizetendő vizitdíj mellett a kórházi bennfekvésnél is kötelező térítési díjat vezetne be az egészségügyi tárca. A tervek szerint ennek díja szintén 300-500 forint lenne naponta.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter szerint a kórházi napidíj megakadályozhatja, hogy a fekvőbeteg-ellátó intézmények olyan páciensek után is felvegyék a finanszírozást a társadalombiztosítótól, akik valójában nem feküdtek bent.

Egymilliárdért kelt el a Shakespeare-összes


Az Index.hu-n olvasható, hogy 8 millió angol fontért, vagyis több mint 1 milliárd forintért kelt el a Sotheby's aukciós ház árverésén William Shakespeare összes drámáinak első gyűjteményes kiadása. A 17. században nyomtatott, még eredeti borjúbőr kötését is őrző gyűjteményes kötet vásárlója nem kívánta felfedni kilétét.

A verseny nyomta le az autópálya árát


A Világgazdaság értesülései szerint főleg a versenynek köszönhető, hogy a korábbiakhoz képest jóval olcsóbban vállalnák az építők az M7-es Balatonkeresztúr és Nagykanizsa közötti 38 kilométeres szakaszát.

A gazdasági lapnak nyilatkozó, nevük elhallgatását kérő, versenyben lévő pályázók szerint a verseny kialakulásában nagy része volt az értékelő bizottság új szereplőjének, az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-nek. A megkérdezettek úgy vélik, a korábbi, túl szigorú műszaki előírások enyhítése legfeljebb tíz százalékkal teszi olcsóbbá az építést.

Nem minden kereskedő volt boldog a foci-vb alatt


A Napi Gazdaság azt írja, hogy nem minden kereskedő volt boldog a foci-vb alatt. A vendéglátóhelyek általában a forgalom növekedéséről számoltak be, a sörfogyasztás is nőtt, bár ezt a gyárak inkább a meleg számlájára írják. A csapatok relikviáinak kereslete viszont csalódást okozott a forgalmazóknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×