INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Szijjártó: pénzügyi válság van

Infostart / InfoRádió
Ahol egy hét alatt kell az emberek és a parlament torkán lenyomni egy 1500 milliárd forintos megszorító csomagot, ott pénzügyi válság van - mondta az InfoRádióban a Fidesz szóvivője.

Szijjártó Péter azt mondta: a forint egy év alatt 10 százalékot esett, ezzel hároméves mélypontra süllyedt. Ezért részben az ország eddigi gazdasági tevékenysége, részben pedig a bejelentett kormányzati intézkedések okolhatók.

A Fidesz politikusa kijelentette: jelenleg két bércsökkenési tendencia zajlik. Az infláció miatt csökken a jövedelmek vásárlóértéke, az elvonások miatt pedig a nettó fizetése is kevesebb lesz az embereknek.

Adócsökkentés kellene

Szijjártó Péter szerint ilyen magas munkanélküliség mellett nem lenne szabad tovább növelni a bérterheket, az állástalanok számát inkább adócsökkentéssel lehetne mérsékelni. Hozzátette: ha a választásokon a Fidesz elnöke kapott volna lehetőséget a kormányalakításra, akkor adócsökkentéssel lendített volna a magyar gazdaságon.

A választások előtt még Gyurcsány Ferenc is arról beszélt, hogy a járulékok mérséklésével tehető dinamikusabbá a gazdaság - emlékeztetett Szijjártó Péter, aki szerint az ország számára az egyetlen járható út az adócsökkentés.


A címlapról ajánljuk