eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Így élnek a magyar politikusok: Orbán Viktor

Péntek délelőtt óta nyilvános a magyar országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozata. A Fidesz elnöke, Orbán Viktor a nemrég kiadott 20 év című könyvéért 2 millió 703 ezer forintot kapott. A volt kormányfő vagyonnyilatkozata nagy meglepetést nem tartogat.

Orbán Viktor egy 193 négyzetméteres társasházi lakás felével rendelkezik, emellett egy 2001-ben vásárol Volkswagen Golfja van - áll a Fidesz elnökének vagyonbevallásában.

Bankban feleségével közösen 4 millió forintot tart, 2002-ben pedig 20 millió forint hitelt vett fel, amelyet jelenleg is törleszt. Feleségének Felcsúton van lakóháza és mezőgazdasági ingatlanja.

A Fidesz elnöke a képviselői jövedelme mellett pártjától havonta 662 ezer forintos elnöki tiszteletdíjat vesz fel. A politikus 20 év című könyvéért 2 millió 703 ezer forintot kapott. Vagyonbevallása szerint gazdasági érdekeltsége nincs.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×