eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk

Így élnek a magyar politikusok: Dávid Ibolya

Péntek délelőtt óta nyilvános a magyar országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozata. Az MDF elnöke egy 150 négyzetméteres budai, II. kerületi lakás tulajdonosa felerészben és Zamárdiban van egy nyaralója, melyet egyharmad részben tulajdonol. Dávid Ibolya pártjától nem kap fizetést.

A főváros II. kerülete az MDF elnökének kedvenc környéke, hiszen vagyonbevallása szerint két ingatlanban is van érdekeltsége a budai oldalon.

Dávid Ibolya a II. kerületben 2003 óta egy 150 négyzetméteres lakás felével és egy garázs egyhatod részével rendelkezik. Ezen felül életjáradéki szerződése van egy - szintén a kerületben található - 113 négyzetméteres lakás felében 1999 óta.

Az MDF elnökének Zamárdiban van egy 90 négyzetméteres üdülőben egyharmados tulajdonrésze, szülei azonban holtig tartó haszonélvezeti jogot élveznek.

A legkisebb ellenzéki párt vezetőjének nincs gépjárműve, védett műalkotása. Pénzintézetnek 13 millió forinttal tartozik.

Dávid Ibolya pártjától nem kap fizetést.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×