eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyurcsány Ferenc megsértődött

Gyurcsány Ferenc egyszerűen megsértődött - állítja az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke, annak kapcsán, hogy a kormányfő igen ingerülten beszélt az Országos Érdekegyeztető Tanács képviselőivel. Borsik János az InfoRádiónak azt mondta: nem ez az első alkalom, hogy a miniszterelnök így beszél a szakszervezetekkel.

A miniszterelnök a többi mellett azt mondta: ha a tárgyalópartnereknek nem tetszik a magyar helyzet, menjenek el Szlovákiába.

"Végig csináljuk, ha törik, ha szakad. Ha egyedül maradok, akkor is végigcsinálom" - idézte Gyurcsány Ferenc szavait a szakszervezeti vezető, aki szerint a miniszterelnök nem nagyon díjazta, hogy az érdekegyeztető tanácson bírálták a javaslatát. A mondatok akkor hangzottak el, amikor a munkavállalói oldal a nemtetszését hangsúlyozta a kormány megszorító intézkedéseivel kapcsolatban.

Az OÉT tagjai ráadásul az ülés előtti estén kapták meg e-mailben azt a csaknem 200 oldalas javaslatcsomagot, amelyről a kormány a véleményüket várta. A szakszervezeti vezető szerint nem véletlenül teremtett ilyen helyzetet a kabinet, a miniszterelnök pedig legfeljebb magára sértődhet meg.

Mint mondta, ha Gyurcsány Ferenc szerint ez a partnerség, akkor a következő négy évben még sok hasonló vitájuk lesz.

Morális válságot okozhat

Súlyos morális válságot okozhat, hogy a kormány eltitkolta az igazságot a kampányban, és saját programját félretéve megszorításokat vezet be - mondta el az InfoRádió által megkérdezett politikai kommunikációs szakértő.

Fűrész Gábor szerint Gyurcsány Ferenc komoly hibákat követ el a kommunikációban, de önvizsgálatra szorulnak a választópolgárok is, akiknek el kell dönteniük: lehet-e igazmondással is választást nyerni.

Eltűnt a stratégia és a meggondoltság

A választási kampányban még meggondoltság és stratégiai szemlélet jellemezte a kormányoldalt, ez azonban mára eltűnt - mondta Fűrész Gábor, aki szerint a közvélemény eddig többet foglalkozott a kommunikációs teljesítménnyel, mint a valódi kormányzati munkával.

A szakértő úgy látja, morális válságot idézhet elő, hogy a kormány a kampányban még elhallgatta az igazságot a magyar gazdaság állapotáról, az ellenzék állításait pedig légbőlkapottnak minősítette.

Romlott a kormányoldal népszerűsége

Ennek következménye az is, hogy a választás utáni győzteshez húzás időszaka csak egy hónapig tartott, ezt követően viszont jelentősen romlott a kormányoldal népszerűsége.

Fűrész Gábor szerint egy olyan helyzetben, amikor a kormány sutba dobja saját választási programját, hogy helyette megszorításokat vezessen be, akkor helytelen az ingerült kommunikáció.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×