eur:
392.14
usd:
366.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Egy hét alatt találhat munkát

Tévhit, hogy több munkalehetőségük van a diákoknak nyáron, mint az év többi szakában. Az InfoRádió utánajárt, hogy hol, mennyiért, milyen munkát végezhetnek a diákok az iskolai szünetben.

A pénteken kezdődő nyári szünet miatt többszörösére emelkedik június közepére a nyári munkát keresők száma, a munkalehetőség azonban nem nagyobb - vélik az InfoRádió által megkérdezett diákmunka-közvetítők.

A STUDENT Diákszövetkezet elnöke az InfoRádióban elmondta, klasszikus diákmunka a szórólaposztás, az irodai munkák, a nyomdai és a csomagolás, de a képzettebbek számítógépes és számviteli ismereteket, valamint idegen nyelvet igénylő feladatokat is végezhetnek. Szijj György hozzátette, nem árt tisztában lenni, hogy ki jelentkezhet diákmunkára és ki nem.

Már 16 évesen is

Alapfeltétel, hogy a jelentkezőnek nappali tagozatos jogviszonya legyen, ezt jelentkezéskor iskolalátogatási igazolással kell bizonyítani. Van olyan munka, amelyet már a 16 évesek is elvégezhetnek, bizonyos feladatokat viszont törvény tilt a 18 év alattiak számára. Nem dolgozhatnak például éjszaka, és veszélyes munkát sem végezhetnek.

Az órabér 400 és 600 forint között mozog, attól függően, hogy milyen képzettséggel milyen munkát végez a diák. Az InfoRádió több diákszövetségnél is utánajárt, hogy milyen lehetőségei vannak egy 17 éves gimnazistának. Egy budapesti szervezetnél nyomdai és címkéző munkát ajánlottak. Választhattunk, hogy a 400 forintos óránkénti bérért termékmintákat teszünk újságokba, vagy autóalkatrészeket címkézünk.

Vidéken több a lehetőség, kevesebb a pénz

Egy másik szervezetnél pedig barack- és málnaszedésre küldtek volna el minket hasonló bérért. Vidéken úgy tűnik több lehetőség van, kevesebb pénzért. Egy miskolci diákszövetkezet segítségével árufeltöltő, host, szórólaposztó, anyagmozgató vagy pénztáros válhatott volna belőlünk 360 forintos órabérért.

Az InfoRádió által megkérdezett szervezetek többségénél már hétfőn munkába állhattunk volna, de várakozni sehol sem kellett volna egy hétnél tovább.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×