eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egyre többen támogatják az MSZP-t

Nőtt az MSZP támogatottsága, ami a választásokat megnyerő pártoknál általános jelenség, mondta Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója. Hozzátette: a KDNP tizedszázalékos támogatottsága azt jelzi, hogy a parlamenti párt még nem rögzült önálló politikai erőként a választók gondolkodásában.

Ahogy ez a választások után lenni szokott, a győztes párt támogatottsága emelkedett. Az MSZP a teljes választókorú népesség 34 százalékának támogatását élvezi. Ez az arány a választásokon 29 százalék volt - mondta az InfoRádióban Závecz Tibor.

A Szonda Ipsos adatai szerint a Fidesz támogatottsága csak minimális mértékben csökkent, a teljes választókorú népesség körében gyakorlatilag nem is, és továbbra is 28 százalékon áll.

A biztos pártválasztók körében már nagyobb a különbség: 48 százalékuk támogatja az MSZP-t, míg a Fideszt csak 39 százalékuk - tette hozzá Závecz Tibor.

A Szonda Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatási adatai a kis pártoknál kevés változást mutatnak. Az MDF a biztos pártválasztók körében továbbra is 5 százalékon áll, csakúgy mint az SZDSZ, amelynél azonban ez az arány egy kis csökkenést jelent.

A KDNP támogatottsága jelenleg csak tized százalékokban fejezhető ki, ami Závecz Tibor szerint azt jelzi, hogy még nem rögzült önálló politikai erőként a választók fejében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×