eur:
389.49
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kocsibeálló és kávéház a megújuló Vigadóban

Jövő nyárra megújul a Budai Vigadó az I. kerületi Corvin téren. A műemléki épület belső felújítása után ismét megnyitnák az épület egykori kávéházát - mondta az InfoRádiónak Borbáth Erika, az épületet kezelő Magyar Művelődési Intézet igazgatója.

Borbáth Erika közölte: tavasszal indult el a Budai Vigadó rekonstrukciója, amely a terveik szerint 2007 júliusára fejeződik be.

Az első szakaszban a külső homlokzatot újítják meg, az eredeti terveknek megfelelően, így visszakerülnek a szobrok az épület főhomlokzatára, és visszaépítik azt a kocsibeállót, amely szintén az épület tartozéka volt.

Bízom benne, hogy a felújított épület a díszkivilágítással emeli majd a kerület értékét - hangsúlyozta a Magyar Művelődési Intézet igazgatója.

A külső felújítás során út- és járdalezárásokra kell számítaniuk a környéken lakóknak, és mintegy 30 méterrel odébb kellett helyezni a buszmegállót.

Kávéház és információs pont

Borbáth Erika hozzátette, hogy már az épület belső felújítására is elkészítették a pályázatukat.

A szakember szerint erre azért is szükség lenne, mert az épületben két intézmény, a Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza működik, és a belső felújítás jelentősen javítaná ezek működési feltételeit.

A művelődési intézet igazgatója hozzáfűzte: közszolgáltatóként is jelen szeretnének lenni a kerület életében, a belső felújítás után újra megnyitnák a kávéházat, ezen kívül kulturális-információs pontot akarnak működtetni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×