eur:
390.55
usd:
364.91
bux:
68295.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A csatlakozás előtt még jó képet mutatott az ország

Magyarországnak gyenge törvénye van a családon belüli erőszak visszaszorítására hivatott távoltartási rendelkezésről, és hiányzik egy átfogó diszkrimináció ellenes esélyegyenlőségi terv is - állapítja meg az az elemzés, amely nyolc európai uniós ország esélyegyenlőségi gyakorlatát hasonlítja össze.

Zentai Violetta, a Magyarországi Női Alapítvány kuratóriumi elnöke az InfoRádióban elmondta: az elmúlt kormányzati ciklusban az illetékes minisztérium teljes egészében elmulasztotta a párbeszédet az esélyegyenlőséggel foglalkozó civil szervezetekkel.

Szerinte a kormányzat az európai uniós csatlakozási tárgyalások alatt még arra törekedett, hogy ezen a téren is jó képet fessen az országról. De mióta uniós tagok vagyunk, azóta már nincs politikai kényszer a női esélyegyenlőség ügyének képviseletére, és azóta a politika is kevésbé aktív.

Hozzátette: a munka világában vagy a szociális ellátásban megvalósuló egyenlő bánásmód terén jól teljesít az ország, a családon belüli erőszak megfékezésében azonban még van tennivaló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×