eur:
395.66
usd:
371.98
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

A Fidesz szupertitkos ülése

Frakcióelnökként a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportjának munkáját hangolná össze Orbán Viktor, az ellenzéki párt elnöke - tudta meg a távirati iroda. Az információ szerint a Fidesz frakcióvezetője Pokorni Zoltán alelnök, a KDNP-é pedig Semjén Zsolt elnök lenne.

Pokorni Zoltán elmondta: a Fidesz szűk elnöksége kedden és szerdán zárt ülést tart. A politikus sem az egyeztetés helyszínét, sem a tervezett napirendi pontokat nem árulta el, de a távirati iroda úgy tudja, hogy a megbeszélés helyszíne Sopron.

Orbán Viktor pártelnök az államfőnél tartott megbeszélés után elmondta: azt javasolja, hogy a KDNP és a Fidesz önálló frakcióként, szövetségben működjön együtt.

A politikus a múlt héten azt közölte, hogy a képviselőcsoport csütörtöki alakuló ülésén döntenek a párt politikai stratégiájáról, a Fidesz és a KDNP parlamenti együttműködésére vonatkozó javaslatról, valamint a személyi kérdésekről.

Egyeztetés, szavazási automatizmus nélkül

A frakciószövetség önálló képviselőcsoportok szerződéses viszonya, de nem jelent automatikus átszavazást - magyarázta el a hazai politikai életben újszerű frakciószövetség intézményét a KDNP szóvivője.

Lukács Tamás elmondta: a frakciók önállóan megalakulnak, és a hatékonyabb ellenzéki munka érdekében összehangolják tevékenységüket.

Nem érinti az önállóságot

A szerződés tartalmazza, milyen esetekben tartanak a frakciók együttes ülést, a költségcsökkentés érdekében kicserélik szakértői véleményeket, valamint egyeztetik politikai álláspontjaikat.

A szerződés a frakciók a házszabály szerinti önállóságát nem érinti - hangsúlyozta a kereszténydemokraták szóvivője.

Önálló frakcióval hatékonyabban lehet szimpatizánsokat toborozni és sokkal jobban el lehet majd érni a jobboldali szavazókat - tette hozzá Lukács Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×