eur:
391.06
usd:
366.13
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Orbán és Pokorni is mást mond

Ellentmondásos információk érkeztek a Fidesztől arról, hogy Áder János miért nem indokolta a frakció munkaértekezletén a frakcióvezetői tisztségéről való lemondását. Orbán Viktor pártelnök a csütörtöki ülés után azt mondta, minden személyi kérdést az új frakció jövő csütörtöki alakuló üléséig elhalasztottak, Pokorni Zoltán szerint viszont Áder János nem akarta indokolni döntését.

Noha Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője korábban bejelentette, nem vállalja tovább a képviselőcsoport vezetését, a frakció csütörtöki munkaértekezletét még ő vezette.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a tanácskozás után azt mondta, személyi kérdésekről, így Áder Jánosról sem döntöttek a munkaértekezleten, ezt leghamarabb az új Fidesz-frakció jövő csütörtöki alakuló ülésén teszik meg.

"A frakcióvezető személyével összefüggő minden kérdést elhalasztottunk, tehát nem adtuk meg az esélyt Áder Jánosnak, hogy hivatalosan nyilatkozzon a jövőbeni szándékairól" - mondta a Fidesz elnöke.

A párt alelnöke viszont ettől némiképp eltérően nyilatkozott a csütörtöki munkaértekezleten történtekről. Pokorni Zoltán az InfoRádió kérdésére azt mondta, Áder János nem akarta indokolni döntését.

A Fidesz elnöke találgatásnak minősített minden olyan hírt, amely a személyekre vonatkozik. Orbán Viktor azt mondta, az új Fidesz frakció jövő csütörtöki alakuló ülésén döntenek majd az új szóvivőkről és az országgyűlési képviselőcsoport tisztségviselőiről is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×