eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Titkolózás Gyurcsány Ferenc körül

Csak a legbeavatottabbak ismerik azokat a törvényjavaslatokat, melyeket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kíván az SZDSZ elé terjeszteni a csütörtöki koalíciós megbeszélésen. A Népszabadság szerint az ott elfogadásra kerülő elképzelések alkotják majd a második Gyurcsány-kormány első száz lépését.

A Népszabadság arról ír, hogy egyelőre csak a legbeavatottabbak ismerik azokat a törvényjavaslatokat, amelyekről Gyurcsány Ferenc az SZDSZ-szel tárgyal csütörtöktől Balatonőszödön. Ez lesz a második Gyurcsány-kormány első száz lépése. Fő iránya a szegénység csökkentése és a szolgáltató állam megteremtése.

A Magyar Nemzet információi szerint Gyurcsány Ferenc Rácz Jenő eddigi egészségügyi minisztert kérte fel, hogy állítsa össze a szocialisták koalíciós kormányprogram-javaslatának egészségügyi fejezetét. Az MSZP és az SZDSZ elképzelései között alapvető különbség mutatkozik az ágazat jövőjét illetően. A lap értesülései szerint a szocialisták úgy próbálják megoldani az oktatási miniszteri poszt körül kialakult patthelyzetet, hogy egy párton kívüli szakembernek adják a bársonyszéket. A Magyar Nemzet úgy tudja: a jelölt Ábrahám István, aki korábban a Nemzeti Tankönyvkiadó élén állt.

A Világgazdaság cikke azzal foglalkozik, hogy Európa a mostani napi 5,3 millió hordónál 1,6 millió hordóval kevesebb orosz olajat kap, amint felépül a távol-keleti exportot szolgáló olajvezeték. Ezt Szemjon Vajnstok, a Transznyefty olajvezetéki társaság elnöke közölte az orosz Nyezaviszimaja Gazetában. Szerinte orosz olajból túlkínálat van az európai olajpiacon, emiatt adható el hordónként 1,5-7,0 dollárral olcsóbban az orosz urál olaj az északi-tengeri brentnél.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy húsz évnek kellett eltelni a csernobili atomkatasztrófa óta ahhoz, hogy az uniós országokban oldódjon az atomenergia tabu jellege. Az uniós költségvetésben megháromszorozták a nukleáris projektek közösségi támogatását.

Az Index úgy tudja, hogy egyetlen céggel akar megállapodni a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) vezetése, és ez az egyetlen vállalkozás bonyolíthatja majd le a reptéri taxiforgalmat - erről hamarosan pályázatot ír ki a BA. A pályázatot akkor lehet kiírni, ha a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön módosítja a vonatkozó rendeletét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×