eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Orbán Viktor magát is javasolhatja frakcióvezetőnek

A Fidesz vezetése nem akarja, hogy Mikola István lemondjon a Fejér megyei listán elnyert parlamenti mandátumáról - mondta az InfoRádióban a párt kommunikációs vezetője.

Korábban az Index internetes portál azt írta: Mikola István, a Fidesz volt kormányfő-helyettes jelöltje a rá nehezedő külső és belső politikai nyomás miatt lemond a megszerzett képviselői mandátumáról.

A Fidesz kommunikációs vezetője megismételte: nem használtak a párt kampányának a volt egészségügyi miniszter egyes kijelentései, de nem lesz bűnbakkeresés a választási vereség után.

Mikola István nem kívánta kommentálni az Index értesülését.

Deutsch-Für Tamás hangsúlyozta, eddig sem kerestek bűnbakot, ezután sem fognak.

A Fidesz ezért egyetlen képviselőjével szemben sem fogalmazza meg azt az igényt, hogy lemondjon mandátumáról. Mint mondta: ezen nem is gondolkodik senki.

A politikus arról még nem tudott beszámolni, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt önálló frakciót alakít-e a parlamentben.

Közölte: erről a szerdai elnökségi ülésen és a csütörtöki frakcióértekezleten döntenek majd.

Orbán Viktor esetleges frakcióvezetőségével kapcsolatban elmondta: az alapszabálynak megfelelően, "ha a közös bölcsesség azt a megoldást választja", akkor országos listavezetőként a pártelnöknek saját magára kell javaslatot tennie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×