eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Orbán: az "ezerszínű gyűjtőpárt" várja a liberálisokat

Én nem csak a demokrácia intézményeit veszem komolyan, hanem az embereket is - jelentette ki a Fidesz miniszterelnök-jelöltje a hvg.hu-nak adott interjúban. Orbán Viktor elmondta: pártja kormányra kerülése esetén a költségvetés betartásáért a fizetésükkel felelnének a kormánytagok.

Magyarország kinőheti gazdaságának válságát - fogalmazott a Fidesz elnöke arra a kérdésre válaszolva, hogy kormányra kerülése esetén tervez-e megszorító intézkedéseket.

Orbán Viktor szerint ehhez az kell, hogy az új polgári kormány jól irányzott intézkedésekkel fel tudja gyorsítani a jelenlegi évi négy százalékos gazdasági növekedést.

Fontos, hogy a vállalkozás-serkentő, munkahely-teremtő és így növekedést indukáló intézkedések mielőbb éreztessék hatásukat - hangsúlyozta a Fidesz kormányfő-jelöltje.

Orbán Viktor közölte: kormányra kerülésük esetén szeptemberben átadják Brüsszelben a költségvetés konszolidációját tartalmazó tervet, és az euró bevezetését célzó konvergencia-programot.

A bizalom visszaszerzése azonban nem lesz könnyű, mert az elmúlt négy év trükközései teljesen lerombolták Magyarország hitelét - tette hozzá a politikus.

Jó viszony Amerikával

A külpolitikai prioritásokról Orbán Viktor azt mondta: Magyarország számára a biztonság a legfontosabb, és ezt egyedül Amerikai tudja garantálni, ezért a lehető legjobb viszonyra kell törekedni az Egyesült Államokkal.

Eközben európai uniós tagországként természetesen szorosan kötődünk Európához, de a saját érdekeink mentén - hangsúlyozta a Fidesz miniszterelnök-jelöltje.

Liberálisokat a Fideszbe

Orbán Viktor kitért arra is: azt szeretné, ha a magyarországi liberálisok mind nagyobb számban találnának otthonra a Fideszben. Ennek jegyében a párt megszólítaná azokat, akik annak idején helytelenítették az SZDSZ csatlakozását a Horn-kormányhoz.

A Fidesz elnöke pártját ezerszínű gyűjtőpártnak nevezi, amely hasonló a nyugati gyűjtőpártokhoz.

A demokrácia-felfogásáról az ellenzéki párt kormányfő-jelöltje azt mondta: amennyiben kormányra kerülnek, nem fognak lemondani a gazdasági konzultáció folytatásáról, ugyanakkor szeretnék, ha a parlament a nagy, komoly, távlatos viták színhelye lenne.

Én nem csak a demokrácia intézményeit veszem komolyan, hanem az embereket is - tette hozzá Orbán Viktor a hvg.hu-nak adott interjúban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×