eur:
392.84
usd:
368.36
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Felemás a belvízhelyzet Magyarországon

Csaknem a felére csökkent a belvíz által elöntött területek nagysága az elmúlt egy nap alatt - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Romlott ugyanakkor a helyzet több szabolcsi településen.

Dobson Tibor elmondta: több mint 400 riasztást kaptak, ennek jelentős része vízszivattyúzás volt. Hozzátette: a legsúlyosabb helyzet Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szólt arról is, hogy Debrecenben 14 embert kellett költöztettek ki 3 tanyáról a belvíz miatt. Õket ideiglenesen a város által felajánlott szükséglakásban helyezték el.

Romlott ugyanakkor a helyzet Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három körzetében, ahol az enyhére fordult időjárás miatt megindult hóolvadás és az esőzés okoz gondokat.

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője közölte: Tiszabercel térségében elsőfokú a készültség, csakúgy, mint Kemecsén és Újfehértón.

Bodnár Gáspár hozzátette: a Felső-Tisza vízgyűjtő területén vasárnap délelőtt már mindenütt olvadt a hó a pluszhőmérséklet hatására.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×