eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kukatündér az óvodások között

Az óvodások környezettudatos nevelését segítheti az a magyar fejlesztésű társasjáték, amelyet a Nürnbergi Játékkiállításon is bemutatnak - mondta el a játék kitalálója az InfoRádióban.

Tóth Gabriella közölte: a Kukatündér nevű játékkal azt igyekszik kihasználni, hogy a gyerekek nyerni akarnak, és ezért hajlandók gondolkozni, dolgokat megjegyezni és kombinálni.

A Dózsa György Gimnázium tanára szerint így elérhető, hogy a családokon belüli esetleges "hanyag környezeti szokásokat" még gyermekkorban megváltoztassák.

A játék kilencféle kuka képét tartalmazza, köztük a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken megtalálhatókét is. Mindegyik kukához tartozik ötféle, de azonos csoportba tartozó szemét.

Tóth Gabriella elmondta: két kártyagarnitúra van, az egyik típus széle ugyanolyan színű, mint az a kuka, amelybe a játékban és a valóságban is bele kell tenni az adott szemetet.

Az első lépésben színek szerint szét lehet válogatni a kártyákat, a piros szélű kártyán látható szemetet például a piros színű kukába kell tenni.

Ha a gyerekek már megjegyezték a képeket, akkor ki lehet cserélni a kártyákat olyanokra, amelyeken már nincs szín. Ekkorra a gyerekek már tudják, melyik szemetet melyik kukába kell tenni - tette hozzá a tanárnő.

Tóth Gabriella elmondta: a társasjátékot kipróbálták a Fővárosi Gyakorló Óvodában, ahol nagyon tetszett a gyerekeknek.

Fontos, hogy játék közben lehet beszélgetni is. A pedagógusok így elmondhatják a gyerekeknek, hogy miért fontos a szemét gondos kezelése - hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×