INFORÁDIÓ
2021. december 1. szerda
Elza

Egyelőre ígéret az új parkolókártya

Infostart

Késik, de okosabb lesz az egységes parkolókártya; Jogsértő adatvisszatartás; Kötelezően előírt csomagolás - címek a csütörtök reggeli napilapokból.

Népszabadság

Két évvel ezelőtt Magyar Bálint oktatási miniszter azt ígérte, hogy 10 ezer új kollégiumi hely épül 2006 végégig. Ehhez képest a szaktárca legfrissebb adatai szerint 2007-ig csak 3.647 új hellyel bővül a diákszállók kínálata.

Az oktatási miniszter 2004 márciusában írt alá hat egyetemmel és főiskolával megállapodást arról, hogy az intézményekben magántőke bevonásával kezdődnek beruházások, a költségek felét pedig a minisztérium átvállalja.

Továbbra is ígéret marad az egységes parkolási kártya. Vajda Pál főpolgármester-helyettes azzal indokolta a késlekedést, hogy az új parkolási rend kialakítását összekötik a BKV-nál tervezett csipkártyás rendszerrel.

Magyar Nemzet

A települések egyharmada kapott tavaly támogatást a pénzügyi tárcától az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok megsegítésére elkülönített keretből. A forráshiányos önkormányzatok súlyos helyzetét az is érzékelteti, hogy egy másik tárca, a Belügyminisztérium mintegy ezer működésképtelenné vált településen segített a saját pénzügyi keretéből.

Jogellenes kérés, hogy a megyei munkaügyi központok ne közöljék a saját felmérésük szerinti munkanélküliségi rátát – mondta a lapnak az adatvédelmi biztos. Péterfalvi Attila szerint a közérdekű adatokat nem visszatartani, hanem szükség esetén magyarázni kell.

Napi Gazdaság

A lap által megkérdezett kereskedelmi láncok szerint kiskereskedelmi szempontból nagyon jó volt a december. A lap becslése szerint a tavalyi eladások elérhetik a 7.900 milliárd forintot is.

Becslések szerint a világon négyszer akkor a széntartalék, mint a rendelkezésre álló földgáz mennyisége. Egy gépipari csoport szerint küszöbön áll a nagy átállás a szénre.

Világgazdaság

A magyar háztartások hitelállománya több mint negyedével, hozzávetőlegesen 800 milliárd forinttal növekedett 2005-ben. A fogyasztási-hitel állomány 12 hónap alatt mintegy kétharmadával gyarapodott – írja csütörtöki számában az újság.

Egyszerűsítené a csomagolási méretre vonatkozó szabályozást egyes árucikkeknél az Európai Parlament. A javaslat minimálisra csökkentené a kizárólag bizonyos kiszerelésben árusítható előrecsomagolt termékek körét.

Néhány terméknél – bor, kávé, tej, vaj, tészta – fennmaradna a csomagolás kötelező mérete. Az indoklás szerint így nehezebb lesz félrevezetni a vásárlókat azzal, hogy az olcsóbban kínált termék dobozába kevesebb árut töltenek.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 1.
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018