eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin

Veszélybe kerülhetnek az ÁPV Rt. idei döntései

Kivonultak a fideszes képviselők az Országgyűlés költségvetési és pénzügyi bizottságának szerdai üléséről, mert megítélésük szerint a testület már kinevezése után, késve hallgatja meg Mészáros Tamást, az ÁPV Rt. igazgatóságának elnökét.

Az Állami Privatizációs és vagyonkezelő Rt. igazgatóságának még tavaly év végén járt le a mandátuma, ám azt a kormány egy határozattal egy évvel meghosszabbította. Az Országgyűlés költségvetési és pénzügyi bizottságának fideszes tagjai szerint a kinevezés törvénytelen volt, mivel anélkül került rá sor, hogy a parlamenti bizottság meghallgatta volna Mészáros Tamást.

Az ellenzéki képviselők ezért kivonultak a szerdai meghallgatásról. Varga Mihály a költségvetési bizottság fideszes elnöke közölte: a bizottság elnökeként Szili Katalinhoz, az Országgyűlés elnökéhez fordul annak tisztázására, hogy miért állt elő ez a helyzet.

Varga Mihály szerint több jogértelmezési probléma is felmerül Mészáros Tamás szerdai meghallgatásával kapcsolatban. Az is kérdéses, hogy január folyamán Mészáros Tamás, az ÁPV Rt. elnökeként aláírt-e dokumentumokat, és azok mennyiben jogszerűek.

Böhm András szabaddemokrata politikus ugyanakkor úgy vélte, hogy Mészáros Tamás esetében nem az elnöki poszt, hanem az igazgatósági tagság meghosszabbításáról van szó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×