eur:
393.46
usd:
368.23
bux:
65971.91
2024. április 24. szerda György

Az MSZP újabb Vizsla-ügyet sejt

Az MSZP szerint a Fidesz "tudatosan hamisította" két nyugdíjasszervezet vezetőjének nevét egy olyan nyilatkozat alá, amely támogatta Orbán Viktor Fidesz-elnök tb-járulékok csökkentésére vonatkozó javaslatát. A Fidesz technikai hibára hivatkozik.

Nyakó István, a nagyobbik kormánypárt szóvivője kijelentette: január 25-én a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke, Aszódi Pál egy olyan közleményt juttatott el a Magyar Távirati Irodához, amelynek aláírói támogatták Orbán Viktor javaslatát a 14. havi nyugdíj bevezetéséről és a társadalombiztosítási járulék 10 százalékos csökkentéséről.

A szóvivő elmondta: „furcsa mód” az aláírók között két olyan nyugdíjas szervezet – a Nyugdíjasok Országos Szövetsége és a Nyugdíjasok Országos Képviselete – is szerepel, amely ezzel teljesen ellentétes nyilatkozatot tett.

Aszódi Pál talán azért hamisította a nyilatkozat aljára a két pártsemleges szervezet vezetőjének aláírását, mert ezzel kívánta mondanivalójátt hitelesíteni - mondta Nyakó István.

Január 26-án Aszódi Pál kiadott egy javítást, amelyet aláíróként már csak az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület elnökeként ő maga jegyzett.

A Fidesz nyugdíjas tagozatának vezetője közölte: az előző nap kiadott közlemény aláírói közé technikai hiba miatt került az említett két szervezet vezetőjének neve, tőlük azóta elnézést kért.

Nyakó István szerint ugyanakkor technikai hibáról szó sem lehet, tudatos hamisítás történt.

Ez tendencia. A Fidesz honlapján például az MSZP logóját hamisították több hirdetés alá – hangsúlyozta a párt szóvivője.

Nyakó István sajtótájékoztatóján azt mondta: újabb Vizsla-ügy ez, és a Fidesz ismét kínos magyarázkodások közé szorul.

Aszódi Pál az elhangzottakra válaszolva emlékeztetett arra, hogy már elnézést kért az ügyért.

"Nyakó István rosszindulatú nyilatkozata is azt mutatja, hogy az MSZP nem tiszteli az időseket" - fogalmazott a fideszes politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×