INFORÁDIÓ 
2019. december 7. szombat
Ambrus

Hiller: azonnali reformok kellenek

Infostart / InfoRádió

Átfogó reformok azonnali elindítását látja szükségesnek az MSZP elnöke. Hiller István erről a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendkívüli elnökségi ülésén tartott előadásában beszélt, ahol felszólalt Veres János pénzügyminiszter is.

Az MSZP elnöke a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén méltatta a gazdaság eredményeit, valamint a kamarával való kapcsolattartás és a szakképzés fejlesztésének fontosságát.

Hiller István úgy fogalmazott, hogy szakítani kell a „csakazértis-csakazértse” politikával, ami csak a szembenállást keresi. A pártvezető átfogó reformok azonnali elindítását látja szükségesnek a választások utáni időszakban.

Hiller István szerint a választások után azonnal meg kell kezdeni a közigazgatás, a szociális ellátó, az egészségügyi és az oktatási rendszerek reformját.

Parragh László kamarai elnök szerint a költségvetéssel komoly problémák vannak, a gazdaság állapotáról pedig csak a nagy cégek vannak jó véleménnyel.

Az elnök hozzátette, hogy egy felmérés szerint a rendszerváltó országok közül Magyarországon a legnagyobb a vállalatvezetők bürokráciára fordított munkaideje, a cégek bevételének 8 százalékát pedig a korrupció emészti fel.

Veres János pénzügyminiszter érdekérvényesítési sikerként könyvelte el, hogy az összes uniós ország alkalmazhatja a kedvezményes ÁFA-kulcsot, bár fennáll a veszély, hogy három ország ezt megvétózza.

A pénzügyminiszter és az MSZP elnöke a rendezvényen bírálta a Fidesz 10 százalékos járulékcsökkentési tervet, amelyet a kormánypárti politikusok megvalósíthatatlannak tartanak

Kapcsolódó hang

Hiller és Veres az MKIK-nál
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018