eur:
390.3
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Mégsem sérült a gép fekete doboza

Megkezdődött a Hejce térségében lezuhant szlovák katonai repülőgép fekete dobozában lévő adatok kiértékelése. A korábbi információkkal ellentétben mégsem sérült az adatrögzítő berendezés.

A pozsonyi védelmi minisztérium sajtóirodájának munkatársa arról számolt be, hogy a korábbi értesülésekkel ellentétben nem rongálódott meg a repülés adatait rögzíto berendezés.

A Hejcénél lezuhant katonai szállítógép roncsait vasárnap délután vitte át Szlovákiába egy katonai konvoj. A szlovák katonák - csaknem mínusz 20 fokos hidegben, metsző szélben - reggel hét órától a déli órákig pakolták teherautókra a több mint ezer darabra tört repülő roncsait, és délután két óra után indultak el a szerencsétlenség helyszínéről.

Minekutána vasárnap kiderült, hogy szombaton estétől eszméleténél van és már beszélni is tud a szerencsétlenség egyetlen túlélője, a kassai kórházban fekvő Martin Farkas, az a hivatalosan nem megerősített hír is elhangzott, hogy a baleset körülményeit vizsgáló szakértők valószínűleg már vasárnap este megpróbálnak beszélni a túlélővel.

Szlovákiában várhatóan csütörtökön vesznek búcsút az áldozatoktól Kassán vagy Eperjesen.

Az elhunytak emlékére vasárnap délelőtt a hejcei római katolikus templomban tartottak gyászmisét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×