eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az SZDSZ programja: stabilizáció és fejlődés

Az SZDSZ küldöttgyűlése elfogadta a választási programot. Kóka János gazdasági miniszter belépett a pártba, és bemutatták a 176 egyéni képviselőjelölteket. A pártok közül elsőként az SZDSZ tartott kampánynyitó küldöttgyűlést vasárnap.

Kuncze Gábor pártelnök a programot megvalósíthatónak, és a reális alapokon nyugvónak tartotta. A Szabadság, verseny, szolidaritás című programot az elmúlt hónapokban csaknem 400 fórumon vitatták meg.

A szabad demokraták szerint a következő négyéves ciklus első fele a stabilizációról, a második fele pedig a fejlődésről és az adócsökkentésről szól majd.

A párt egykulcsos adót vezetne be, megvalósítaná a közigazgatási reformot, átalakítaná az egészségügyet, folytatná a privatizációt. Célja az, hogy 2010-re bevezethető legyen az euró.

A következő négy év céljai között van a kisebb parlament, önkormányzat és minisztériumi rendszer megvalósítása is.

Az SZDSZ antiklerikális, de nem egyház- vagy vallásellenesk, hanem az egyház helytelen állami szerepvállalásán akarnak változtatni – mondta Fodor Gábor ügyvivő.

Demszky Gábor főpolgármester szerint ismét Budapesten múlik, hogy milyen erős lesz a liberális párt a következő négy évben. Szerinte éppen ezért folyik plakátkampány ellene. Kuncze Gábor a küldöttgyűlésen azt mondta: teljes mellszélességgel kiáll Demszky Gábor mellett, aki támadások kereszttüzében vezeti a fővárost.

Kóka János maga jelentette be, hogy belép az SZDSZ-be. A gazdasági miniszter azzal indokolta döntését: már nem csak teljesíteni akarja a politika által megszabott feladatokat, hanem alakítani is.

Kóka János a főváros 1. számú választókerületében, az I. és II. kerület közös körzetében indul a párt egyéni jelöltjeként az áprilisi választásokon.

Horn Gábor ügyvivő bízott abban, hogy pártja jól szerepel áprilisban. Szerint a pártja nagy tartaléka, hogy egyéni jelöltjei minden választáson 1,5-2 százalékkal jobb eredményt értek el, mint a párt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×