eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Van hely a hajléktalanszállókon

A hajléktalanügyekért felelős miniszteri biztos szerint a szociális ellátórendszer felkészült a közelgő hideg napokra, de arra kér mindenkit, hogy értesítsék a menhelyeket, ha veszélyeztetett embereket látnak az utcán.

Vecsei Miklós azt mondta: téveszme, hogy a hideg fő áldozatai a hajléktalanok lennének, a tavaly megfagyott mintegy 300 emberből 70-en voltak otthontalanok.

Maguk a hajléktalanok a legnagyobb gátjai annak, hogy minden rászorulót el tudjanak szállásolni - mondta Vecsei Miklós az ország hét regionális diszpécserszolgálatának egyikében, a Menhely Alapítványnál.

Szerinte nagyon sokan inkább sajátságos "túlélőstratégiájukat alkalmazva" az utcán töltik az éjszakákat is. A kormányzat több százmillió forintot különített el hajléktalanellátásra - közölte a miniszteri biztos.

A közelgő hideg idővel kapcsolatban megjegyezte: a várható mínusz 15-20 Celsius-fokos hőmérséklet általában még a legelszántabbakat is rábírja arra, hogy elfogadják a Budapesten és vidéken meglévő 4.000-4.000 hely egyikét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×