eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Dávid Ibolya a Kádár-rendszer kísérteteiről

A Magyar Demokrata Fórum szerint a választási kampánynak a programok megvalósításának lehetőségeiről és a költségvetési hiány csökkentésének eszközeiről kell szólnia.

A kisebbik ellenzéki párt elnöke a szervezet országos választmányának ülésén azt mondta: az MDF számára kihívást jelent annak bebizonyítása, hogy lehet és kell is felelősen és őszintén politizálni.

Az MDF feladata, hogy visszaszorítsa a két nagy párt által kínál „mézesmadzag-politikát” – mondta Dávid Ibolya. Hozzátette: az MSZP és a Fidesz megvalósíthatatlan álmokat ígér a választóknak a hatalom megszerzése érdekében

"Balról, és most már jobbról is kísértenek a Kádár-rendszer legostobább hagyományai. Kiskorúnak nézik a választókat, jólétet, dübörgő gazdaságot, teljes foglalkoztatást, gondoskodást hazudnak, miközben szeptembertől soha nem látott megszorító intézkedésekre kényszerül az ország, bárki legyen is kormányon" - mondta Dávid Ibolya.

A politikus a fontos célok között a nagy ellátórendszerek átalakításáról, a teljesítmény értékeléséről és az önkormányzati reformról beszélt.

Hozzátette: az MDF programjának két legfontosabb eleme, hogy erőteljes gazdasági fordulatra, valamint a korrupció megszüntetésére van szükség.

Ennek eszközeként említette az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, egy központi közbeszerzési hivatal, valamint egy korrupcióellenes hivatal felállítását.

Az MDF újra megbecsült politikai erő, amelyet tisztelet övez – jelentette ki Dávid Ibolya.

Az országos választmány úgy döntött, hogy a párt országos listáját az MDF elnöke vezeti majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×