eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Az MDF a pártok túlköltekezése ellen

Az ország nem létezhet nemzeti összefogás nélkül. Ennek megteremtéséhez szükséges az a nemzeti minimum, amelyben a pártok mindenkor egyetértenek - mondta az MDF elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Dávid Ibolya hozzátette: ez az elképzelés már a két nagy pártnál is megjelent, de csak a retorika szintjén.

Elmondta, hogy a Normális Magyarországért program az alapja a Magyar Demokrata Fórum választási stratégiájának.

Az MDF korszerű, konzervatív gazdaságpolitikát hirdet, amellyel megvalósítható a teljesítményelvű Magyarország - közölte a párt elnöke.

Dávid Ibolya megismételte: az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését szorgalmazzák, mert a külföldi adatok alapján ez a lépés hozzájárul a feketegazdaság visszaszorításához, erősíti a gazdasági növekedést, vonzza a befektetőket.

Hozzátette: ezt bizonyítják az egyszerűsített vállalkozói adó bevezetése óta eltelt évek tapasztalatai is.

Az MDF elnöke szólt arról is, hogy január 25-én tárgyalja az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága a párt kampányfinanszírozásról szóló javaslatát.

Dávid Ibolya hangsúlyozta: a tervezetet az Állami Számvevőszék is támogathatónak tartja. Hozzátette: az indítvány célja a kampányra fordított pénzek átláthatóságának biztosítása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×