eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Nógrádban már nem lehet társas nagyvadászatot tartani

Nógrádban egyáltalán nem lehet társas nagyvadászatot tartani, az ország többi részén pedig csak engedéllyel. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) azután döntött így, hogy ismét halálos vadászbaleset történt.

Az elmúlt fél évben Nógrád megyében négyen haltak meg vadászat közben, többségüket vaddisznóhajtás közben lőtték meg. Legutóbb január 12-én történt halálos baleset, ennek körülményeit még vizsgálják.


A tárca szigorítani akarja a vadászati szabályokat. A vadászati, halászati és vízgazdálkodási főosztály vezetője az InfoRádióban elmondta, a balesetek többségét összelövés okozza.

Ezt akarják kiküszöbölni azzal, hogy ha fennáll ez a veszély, akkor a jövőben már nem elég csak jelölni a tiltott lőirányt. Ha lehetséges, akkor magasított lőállást kell használni. A változtatás a következő vadászati szezonban léphet életbe.


Az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára az InfoRádiónak azt mondta: egyetért a szigorítással, mivel a balesetek többségét emberi gondatlanság okozta.


Hétfőn szerencsétlenül járt egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vadász is, aki véletlenül önmagát sebesítette meg sörétes puskájával.




KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×