INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Plakátrongálásra készül a Jobbik

Infostart / InfoRádió
A Jobbik Magyarország meg fogja rongálni az SZDSZ plakátjait, mert istenkáromlónak tartja a "Jöjjön el az én országom!" kifejezés használatát - jelentette be az InfoRádióban a mozgalom országos választmányának elnöke. Nagy Ervin szélsőségesnek minősítette a liberális pártot, és hozzátette, hogy az SZDSZ-es plakátok megrongálásáért vállalják a büntetést is.

A Jobbik vezetői, hogy hangsúlyt adjanak szavaiknak, sajtótájékoztató keretében le is ragasztották a szóban forgó plakát Moszkva térre kihelyezett példányát egy, a torinói leplet ábrázoló képpel – mondta el az InfoRádiónak Nagy Ervin.

Az SZDSZ „Jöjjön el az én országom!” kampányfelirata ugyanis a Jobbik szerint olyan mértékben sérti a keresztény értékeket, hogy készek akár a jog határait is átlépve megvédeni azokat. Erkölcsileg ugyanis helyesnek tartják akciójukat, a büntetést pedig vállalják.

A rongálást, vagyis azt, ha valaki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával, vagy pénzbüntetéssel bünteti a Btk.– mondta el az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója.

Garamvölgyi László szerint, ha ilyen bűncselekmény megtörténik, és az a hatóság tudomására jut – akár bejelentés, akár feljelentés, akár a hatóság saját észlelése alapján –, akkor hivatalból eljárást kell indítaniuk.
A címlapról ajánljuk