eur:
393.78
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Jogszabálysértésre gyanakszik a rendőrszakszervezet

A Független Rendőr Szakszervezet szerint jogszabálysértő, hogy a belügyi közalkalmazottakat nem sorolják magasabb fizetési kategóriába.

A szervezet főtitkára az InfoRádióban elmondta: a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján háromévenként eggyel magasabb fizetési fokozatba lépnek a dolgozók, ezt minden évben január 1-jén kell végrehajtani.

Pongó Géza közölte: a kollektív szerződés alapján előresoroláskor az illetményt úgy kell kiegészíteni, hogy az a korábbi fizetéséhez képest legalább 4.700 forinttal emelkedjen.

Hangsúlyozta: a rendőrségnek körülbelül nyolcezer közalkalmazottja van, az elmaradt intézkedés az idén mintegy háromezer munkavállalót érint.

Pongó Géza hozzátette: az előresorolásnak nemcsak illetményemelő hatása van, hanem a szabadság napjainak száma is növekszik, ezért a munkáltatónak ezt a jogszabálysértő mulasztását mielőbb rendeznie kell.

A témával kapcsolatban megkerestük a Belügyminisztériumot is. A kommunikációs foosztályon annyit közöltek: vizsgálják a szakszervezet kérését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×