eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szepesi nem reagált az ügynökvádra

Néhány cím a pénteki napilapokból: Lendvai Pál az ügynökökről, Megtévesztő Amőba-kampány. Egyre több csőd hazánkban.

Népszabadság

A lap információja szerint éveket késik a Zeneakadémia felújítása. Mára ugyanis biztossá vált, hogy belátható időn belül nem kerülhet sor a renoválásra. Az intézmény vezetői abban bíznak, hogy a legégetőbb munkák bekerülhetnek a 2007 és 2013 közötti időszakra vonatkozó nemzeti fejlesztési tervbe.

Lendvai Pál magyar-osztrák újságíró az állambiztonsági levéltárból kikért anyaga alapján több tévés és rádiós újságíróról állítja, hogy az állambiztonsági hatóság ügynöke volt. Információi szerint Szepesi György rádióriporter arról jelentett, hogy ő milyen, titkolni akart álneveken publikált, és kik azok a magyar újságírók, akikkel Bécsben találkozott. Szepesi György nem akarta kommentálni a hírt.

Magyar Nemzet

A lap szerint az Egészségügyi Minisztérium alkalmazottjának adta ki magát két ember a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Trizs községben. Arra kérték a polgármestert, hogy biztosítson helyet egy idősek számára végzendő szűrővizsgálatnak. Az, hogy nem minisztériumi dolgozók, akkor derült ki, amikor az Alapítvány a Modern Baloldalért szórólapjait szerették volna a nyugdíjasokhoz eljuttatni az önkormányzat segítségével. Az alapítványt Gyurcsány Ferenc kormányfő, Hiller István szocialista elnök és Lendvai Ildikó MSZP-s frakcióvezető hozta létre 2005-ben. Az egészségügyi tárca nem tud ilyen jellegű vizsgálatokról.

Tavaly csaknem 6 százalékkal nőtt a fizetésképtelen cégek száma 2004-hez képest. Több mint 11 százalékkal emelkedett a vállalkozásokat megszüntető bejelentések, végelszámolások száma. Ez a trend leginkább az élelmiszer-, a textil- és az építőiparra jellemző.

Napi Gazdaság

Egyelőre nincs pontos kép a kedvezményes földvásárlási hitelezés állásról, az azonban már sejthető, hogy aki nem kap idejében észbe, könnyen föld és hitel nélkül maradhat – írja a lap.

Emelkedett a hotelek kihasználtsága decemberben. A legalább 3 csillagos szállodák szobáinak 42,1 százalékát vették ki 2005 utolsó hónapjában. A vendégéjszakák száma 3,4 százalákkal nőtt, a szobaár-bevétel viszont 20,5 százalékkal emelkedett.

Világgazdaság

Az EU-források mind nagyobb részét – akár 20 százalékot is - kamat és kedvezmények formájában kapják meg a nyertesek, nem pedig vissza nem térítendő támogatásként – írja a gazdasági napilap.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy a közelgő országgyűlési választások miatt számos önkormányzatban nem adnak időpontot a házasodni kívánó pároknak áprilisra és májusra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×