eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A plakátcég csak egyszer fizet Budapestnek

Közterület-használati díjat nem, csak egyszeri kártalanítást hajlandó fizetni a telefonfülke-reklámokat üzemeltető cég a fővárosnak - reagált a cég vezetője a hírre, miszerint 300 millió forintos elmaradt díjat követel Budapest a fülkereklámok miatt.

Somogyi Miklós, a Mediacontact igazgatója az InfoRádióban elmondta: jogtalannak tartják, hogy a kezdetben díjmentesen átadott felületekért utólag követel díjat a fővárosi önkormányzat.

A cég vezetője nem nyilatkozott arról, hogy mekkora összeget hajlandók fizetni az egyszeri kártalanítás keretében; mint mondta: erről tárgyalniuk kell az önkormányzattal.

Ha Budapest közterület használati díjat követelne, akkor kénytelenek lennénk bíróságra menni – tette hozzá Somogyi Miklós.

Az igazgató milliárdos kártérítési perrel fenyegetette meg az önkormányzatot arra az esetre, ha az lebontatná a telefonfülkékről a hirdető-berendezéseket.

A Mediacontact-ot már 2004 júliusában felszólította a fővárosi közterület-felügyelet, hogy bontsa le a hirdetéseket, mert nem fizet közterület-használati díjat.

A cég akkor azzal védekezett, hogy a reklámhelyekért a Matávnak fizet, és a törvény szerint a telefonfülkék után amúgy sem kell közterület-használati díjat fizetni.

Az érvelés nagy vitát váltott ki először a fővárosi közgyűlésben. Végül a testület hozzájárult ahhoz, hogy a Mediacontact ingyenesen használja a fülkéket, ám hamarosan visszavonta döntését, és 2005 őszén a díj teljes megfizettetése mellett határozott, azóta ez a döntés hatályos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×