eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A MOL szerint Magyarország kiszolgáltatott

Európában Magyarország energiaellátása a legkiszolgáltatottabb - mondta a közszolgálati televízióban a MOL Rt. elnök-vezérigazgatója. Hernádi Zsolt megerősítette a gáznyomás helyreállásáról szóló hírt, de hangsúlyozta, hogy a válságnak még nincs vége.

A MOL Rt. elnök-vezérigazgatója a közszolgálati televízióban közölte: hétfő este kétszer ellenőrizték a nyomást a vezetékben, és a második méréskor már megfelelő volt a gáz mennyisége.

Hernádi Zsolt elmondta, hogy hétfőn a MOL Rt. 61 millió köbméter gázt értékesített, és a keresletet 79 millió köbméterig tudta volna kielégíteni. Úgy fogalmazott: a nyomás helyreállítását követően ma még korai lenne kijelenteni, hogy a helyzet normalizálódott.

A MOL Rt. elnök-vezérigazgatója szerint az elmúlt napok történései rávilágítottak arra, hogy Európában nincs Magyarországnál kiszolgáltatottabb helyzetben lévő állam, mert az energiaellátásnak nagyon nagy része származik a gázból, és gyakorlatilag ennek 90 százaléka Oroszországból érkezik. Ennek az energiaforrásnak jelenleg nincs semmilyen alternatívája.

Hangsúlyozta: a pillanatnyi veszély elmúlt, de egy elhúzódó orosz-ukrán vita esetén arra is fel kell készülni, hogy a nyári készletfeltöltéskor problémák adódhatnak. Hernádi Zsolt azt mondta: Magyarországon még mindig él az a tévhit, hogy a gáz olcsó energiaforrás. A MOL Rt. elnök-vezérigazgatója úgy vélte: kormányzati felelősség annak eldöntése, hogy mi történjen, ha ellátási problémák vannak, miközben a lakosság 90 százaléka gázzal fűt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×