eur:
394.6
usd:
365.8
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Nyilvánosságra kerülnek a törvénytervezetek

Januártól minden minisztérium köteles közzétenni a honlapján a törvénytervezeteket már az azokról hozott döntés előtt, hogy az állampolgárok véleményezhessék a fontos ügyeket - mondta el az InfoRádiónak Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos.

Akár perelni is lehet januártól a minisztériumokat, ha nem teszik időben közzé a törvénytervezeteket, azaz eltitkolja a közérdekű adatokat – mondta az InfoRádiónak az adatvédelmi biztos.

Péterfalvi Attila hangsúlyozta: már a végleges döntés előtt kötelező lesz közzétenni a tervezeteket, más kérdés ennek a mikéntje, hiszen előfordulhat, hogy nem készülnek el időben a szükséges végrehajtási rendeletek.

Az adatvédelmi ombudsman az InfoRádióban közölte: „kifogásoltam, hogy a törvényben elég tág lehetőség van arra, hogy mondjuk különböző okokra – és ilyen lehet a Magyar Köztársaság honvédelmi, külügyi, pénzügyi, stb. érdekeinek a veszélyeztetése – hivatkozva ezeket a nyilvánosságra-hozatalokat mellőzni lehet”.

Péterfalvi Attila kiemelte, hogy a mellőzésre vonatkozó döntést minden esetben meg kell indokolnia az előterjesztőnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség
Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×