eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A HÖOK támogatja a jogtalan díjszedés elleni fellépést

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) biztosítja és finanszírozza egy egyetemi hallgató jogi képviseletét, ha a diák a jogtalannak tartott díjszedés miatt próbapert indít intézménye ellen.

A szervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: valószínűleg a Szegedi Tudományegyetem Budapesti Média Intézetének egyik hallgatóját választják ki.

Ekler Gergely elnök elmondta: azért eshet a választás a Szegedi Tudományegyetem budapesti intézményére, mert „minden kétséget kizáróan bebizonyosodott”, hogy az jogtalanul kért pénzt a diákoktól.

Az oktatási jogok biztosa októberben indított vizsgálatot a Szegedi Tudományegyetem Budapesti Média Intézete ellen, miután két hallgató is panaszt tett amiatt, hogy az iskola különböző címeken pénzt szed tőlük, holott tanulmányaikat az állam finanszírozza.

Azóta a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Kodolányi János Főiskola és a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája ellen is érkezett bejelentés.

A HÖOK elnöke az InfoRádiónak úgy fogalmazott, hogy csak a kezdő lökést akarják megadni a hallgatóknak.

Az Oktatási Minisztérium közlése szerint a tárca nem kapott eddig hivatalos bejelentést jogtalan díjszedés miatt.

A minisztérium közleményében azt írta, hogy a március 1-jén hatályba lépő felsőoktatási törvény pontosan szabályozza ezt a kérdést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×