INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

A HÖOK támogatja a jogtalan díjszedés elleni fellépést

Infostart

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) biztosítja és finanszírozza egy egyetemi hallgató jogi képviseletét, ha a diák a jogtalannak tartott díjszedés miatt próbapert indít intézménye ellen.

A szervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: valószínűleg a Szegedi Tudományegyetem Budapesti Média Intézetének egyik hallgatóját választják ki.

Ekler Gergely elnök elmondta: azért eshet a választás a Szegedi Tudományegyetem budapesti intézményére, mert „minden kétséget kizáróan bebizonyosodott”, hogy az jogtalanul kért pénzt a diákoktól.

Az oktatási jogok biztosa októberben indított vizsgálatot a Szegedi Tudományegyetem Budapesti Média Intézete ellen, miután két hallgató is panaszt tett amiatt, hogy az iskola különböző címeken pénzt szed tőlük, holott tanulmányaikat az állam finanszírozza.

Azóta a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Kodolányi János Főiskola és a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája ellen is érkezett bejelentés.

A HÖOK elnöke az InfoRádiónak úgy fogalmazott, hogy csak a kezdő lökést akarják megadni a hallgatóknak.

Az Oktatási Minisztérium közlése szerint a tárca nem kapott eddig hivatalos bejelentést jogtalan díjszedés miatt.

A minisztérium közleményében azt írta, hogy a március 1-jén hatályba lépő felsőoktatási törvény pontosan szabályozza ezt a kérdést.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018