eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Számlálóbiztos levágja a plombát a szavazóurnáról a szavazóhelyiség bezárása után, mielőtt megkezdik a szavazatok számlálását a budapesti Narancs Óvodában kialakított szavazókörben az EP-választás napján, 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Elemzők 36 százaléknál: nem áll rosszul a kormánypárt, vidéken dől el a verseny

Még Budapesten is elvihet három kerületet a Fidesz, amely "valamit megtanult az MSZP-től".

36,32 százalékos feldolgozottságnál az InfoRádió stúdiójában ülő elemzők a következőképp látták a helyzetet.

"Bizony nem áll rosszul a kormánypárt" - kezdte Csizmadia Ervin politológus, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója. Kiemelte, hogy a városok nagy részében is a Fidesz vezet, de még Budapesten is sikerülhet három helyen a kormányerőknek győzedelmeskedni.

Novák Zoltán, a Méltányosság kutatási igazgatója azt mondta, csalódás lehet az ellenzéknek, hogy nem hozza el az összes kerületet Budapesten.

Hogy a kormánypártoknak "még a cseresora is jobb", mint az ellenzék első vonala, arra a felvetésre Novák Zoltán elmondta, sok helyen nyernek fiatal ellenzékiek, de régóta mondják elemzők, hogy a választás vidéken fog eldőlni.

Csizmadia Ervin még azt is mondta, hogy bár az ellenzék állította, hogy "minden településre kétszer eljutott", ennek ellenére látható, hogy

vidéken mintha alig látszódna az ellenzék.

"A Fidesz erejét mi adja? Megtanult valamit az MSZP-től: az MSZP a kilencvenes években a vidéket uralta" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×