eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP közös, kétnapos frakcióülésének második napján a visegrádi Silvanus Hotelben 2018. február 15-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Gulyás Gergely: a miniszterelnök magas részvételi arányra számított

Orbán Viktor miniszterelnök magas részvételi arányra számított - mondta az InfoRádiónak Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette, nagyon örülnek annak, hogy Magyarországon erős a demokrácia és a magas részvételi arány mellett is kormányalapításra készülnek.

"Volt, aki számított, volt, aki nem, már a Fideszen belül is megoszlottak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy lesz-e ilyen magas részvételi arány. A miniszterelnök számított rá, én alacsonyabbra tippeltem" - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

"Nagyon örülünk annak, hogy Magyarországon ilyen erős a demokrácia,

hiszen négyévente minden egyes országgyűlési választás a demokrácia ünnepe, és a következő Országgyűlésnek és a kormánynak a felhatalmazása rendkívül erős lesz azáltal, hogy ilyen sokan mentek el szavazni" - tette hozzá.

Az elemzői és ellenzéki vélekedés az volt, ha átbillen a részvételi arány 70 százalék fölé, akkor elképzelhető a kormányváltás, de Gulyás Gergely nem gondolja, hogy ezek az elemzői vélemények valósággá fognak válni.

"Azt remélem, hogy a kormányalakításhoz szükséges 100 mandátumot legalább megszerzik a kormánypártok. Minden ezen túli bizalom megtisztelő, és könnyíti is a kormányzást. De ami a kulcsfontosságú, hogy továbbra is polgári kormánya legyen ennek az országnak, és egyáltalán legyen kormánya, hiszen a másik oldalon nincs esély arra, hogy stabil, az ország érdekeit és a következő hónapok kihívásait kezelni képes kormány alakulhasson" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×