eur:
389.44
usd:
362.83
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kampányhírek percről percre

Egyre jobban felpörög a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb szombati híreket.

2018.03.24. 22:02

Fekete-Győr András: csak egy ellenzéki kihívja legyen Holliknak

Juhász péter visszalépése után a Momentum elnöke azt javasolta Csárdi Antalnak (LMP) és Váradiné Naszályi Mártának (MSZP-P), hogy mindenképpen állapodjanak meg abban, hogy közülük csak egy jelölt indul április 8-án Budapest 1. választókerületében. Fekete-Győr javaslata szerint végezzenek közvéleménykutatást, és az induljon, akit legtöbben támogatnak a választókerületben.

2018.03.24. 20:32

Majtényi: német megszállás Szabadság téri emlékműve a NER szégyene

A német megszállás Szabadság téri emlékművénél gyűltek össze a szobor ellenzői szombaton, a tiltakozás negyedik évfordulóján. Majtényi László volt ombudsman, a Eötvös Károly Intézet elnöke az emlékműve utalva azt mondta, hogy a "sasos Gabriel a NER szégyene". A szobrot éjszaka állították fel, rendőrökkel, kordonnal, kamerákkal védik - közölte, és példa nélkülinek nevezte, hogy a politikai emlékműhöz egyetlen miniszter vagy államtitkár sem "meri idedugni az orrát" már négy éve. Úgy fogalmazott, a német birodalmi sas által elrabolt hamis Gabriel tűrhetetlen, az emlékezetet megsebző jel. Ezért szerinte érthető óhaj, hogy az idők "jobbra fordultával" megszabaduljanak tőle. Ugyanakkor felvetette azt is, hogy az emlékmű megmaradjon, mert így az eltávolításra költendő pénzt más célokra lehetne fordítani, például az egészségügyre. A résztvevők a szobor karjára helyeztek egy táblát "Szavazz, hogy dönthess" felirattal. A rendezvényen mintegy száz ember vett részt.

2018.03.24. 19:06

Karácsony Gergely Nógrádból posztolt kampányvideót

Azért kell változás április 8-án, hogy az Európai Unió egyik legelmaradottabb régiójában, Nógrád megyében is legyenek végre felújítva az utak, az iskolák, hogy a családi, kis- és közepes vállalkozásokat legyenek támogatva, amelyekkel új munkahelyeket lehet teremteni -írta.

2018.03.24. 18:54

Orbán Viktor a fiatalokra számít

A miniszterelnök arról posztolt, hogy a fiatalokkal közösen kell megvédeni Magyarországot. A tét az ő jövőjük - teszi hozzá a bejegyzésben.

2018.03.24. 18:50

Gyurcsány Ferenc ma piacozott és főzött

Két fővárosi piacon is kampányolt ma a DK elnöke.

2018.03.24. 18:39

Politikai pedofíliával vádolja a Fidesz politikusait az LMP

Az LMP az alapvető jogok biztosához fordul a fideszes politikusok gyermekekkel kapcsolatos folyamatos jogsértései miatt, írta közleményében Szél Bernadett. "A kormánypárti politikusok nem bírják megállni, hogy ne kampányoljanak gyerekek felhasználásával. Most derült ki, hogy március 14-én a piliscsabai óvoda megnyitóján Rétvári Bence és Csenger-Zalán Zsolt is politikai kampánybeszédet tartott az ovisok között és arról beszélt, hány óvodai férőhely létesült az Orbán-kormány alatt. Az LMP az ombudsmanhoz fordul" - áll a közleményben.

2018.03.24. 18:27

MSZP: véget kell vetni a "fideszes bűnszervezet" működésének

Az MSZP szerint a választópolgároknak az áprilisi parlamenti választáson véget kell vetniük a "fideszes bűnszervezet" működésének. Gőgös Zoltán, a szocialisták országgyűlési képviselője Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt időszak nagy- és kisstílű bűncselekményeit csak akkor lehet feltárni, ha az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjei kerülnek kormányra Karácsony Gergely vezetésével. Úgy fogalmazott, a kormánypárti politikusok komoly bűnszervezetet hoztak létre, amelynek tagjai arra szövetkeztek, hogy a "kisemberek rovására" megszerezzék Magyarország hozzáférhető vagyonának nagy részét. Az MSZP politikusa szerint ezt mutatja, hogy az "Orbán-vőnek bűnszervezetben csaltak milliárdokat", Kósa Lajos anyukájának, illetve feleségének kért 800 millió forintos sikerdíjat brókertevékenységért, Semjén Zsolt háziasított állatokra vadászott Svédországban, Szabó Zsolt államtitkár pedig több mint egymilliárd forintot tárol egy offshore számlán.

2018.03.24. 14:52

A Questor-károsultakkal szerződött az LMP

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje Kecskeméten együttműködési megállapodást írt alá a Quaestor-ügy károsultjainak érdekvédelmi szervezetével. Azt ígérte nekik nem hagyja magukra őket: biztosítja a kárrendezést, illetve a jogi és politikai felelősségre vonást is. Úgy fogalmazott: megállapítható a politikai felelősség is, hiszen a szálak a kormányzat legmagasabb szintjéig is elérhetnek, ráadásul Polt Péter legfőbb ügyész felelőssége is felmerül a nyomozások megakadályozása miatt. A kormány úgynevezett segítségnyújtásával a károsultak sokkal többet vesztettek, mint amennyit az egész Quaestor-ügyön - fogalmazott az LMP miniszterelnökjelöltje, aki szerint a kárrendezési törvény miatt a károsultak 75 százaléka kevesebb pénzhez jut, mintha a jogszabály meg sem született volna.

2018.03.24. 14:49

Fidesz: Vona helyettesének a büntető törvénykönyv alapján kell felelnie

Ózd jobbikos polgármesterének munkahelyi zaklatás miatt felelnie kell a büntető törvénykönyv alapján - jelentette ki a Fiatal Családosok Klubja alapítója, Újbuda fideszes alpolgármestere szombaton Budapesten, sajtótájékoztatóján. Király Nóra közölte: több hangfelvétel is bizonyítja, hogy Janiczak Dávid trágár szavakkal illette egyik beosztottját és kolléganőjét. Az elhangzottak nem csupán erkölcsileg ítélendők el, de munkahelyi zaklatásnak is minősülnek. A polgármester visszaélt hatalmi pozíciójával, ezért a büntető törvénykönyv szerint kell felelnie - közölte. A nyomdafestéket nem tűrő szóhasználat nem való a közéletbe, különösen nem egy 35 ezres város polgármesterétől, aki emellett egy ellenzéki párt tisztségviselője is - mondta Király Nóra. Janiczak Dávidnak távoznia kell a közéletből! - jelentette ki a Ficsak alapítója.

2018.03.24. 13:59

LMP: a Fidesszel maradna a szegénység

Az LMP szerint amennyiben a Fidesz folytatja a kormányzást, akkor Magyarországon szegénység maradna, és tovább növekedne a társadalmi szétszakítottság. Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatón a kormányváltás szükségességnek legfontosabb indokának nevezte azt, hogy az elmúlt 8 évben nem csökkent a szegények száma, így továbbra is 3,5 millióan élnek mindennapi nélkülözésben. A kormány igazságtalan társadalom- és adópolitikája emellett soha nem látott jövedelmi különbségeket is okozott - mondta.

Kiemelte, az LMP ezzel szemben általános béremeléssel, igazságosabb családtámogatással csökkentené a társadalmi egyenlőtlenségeket, a hazai kis- és középvállalkozások megerősítésével stabil lábakra állítaná a gazdaságot és véget vetne a gyűlöletkeltő politikának.

2018.03.24. 13:58

Fidesz: Kecskeméten négyezer ember munkáját veszélyezteti a "Soros-hálózat"

Csak Kecskeméten négyezer ember munkáját veszélyezteti a "Soros-hálózat" - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szombaton Kecskeméten, a Mercedes-gyár előtt tartott sajtótájékoztatón. A szóvivő hozzátette: a Mercedes-gyár egyike lehet annak a Magyarországon működő német gyáraknak, amelyeket a "Soros-hálózat" arra akart felhasználni, hogy zsarolja Magyarországot. Egy izraeli lap oknyomozó riportja és az ott közölt hangfelvétel is igazolja, hogy csak Kecskeméten négyezer ember munkáját veszélyezteti a "Soros-hálózat" - közölte Halász János.Állítása szerint a hangfelvételen Dénes Balázs, "az egyik nagy Soros-szervezet vezetője" arról beszél, hogy a "Soros-hálózat" a német kormányon és a Mercedeshez hasonló német nagyvállalatokon keresztül akarja zsarolni Magyarországot.

2018.03.24. 13:23

Vona: az első lépés az elszámoltatás lesz

A kormány nyolc év kormányzás után csak annyit tud mondani, hogy Soros György, és nem beszél arról, mi lett az egészségüggyel, az elvándorlással, az utak állapotával, a bérek helyzetével, az oktatással, az északkelet-magyarországi régióval - mondta a Jobbik elnöke szombaton Ózdon, a városi piac területén tartott fórumon.

Vona Gábor leszögezte, hogy a Jobbik-kormány első lépése az elszámoltatás lesz. Közölte: eltörlik a mentelmi jogot és az elévülési időt, vagyonosodási vizsgálatot vezetnek be, és román mintára felállítják a korrupcióellenes ügyészséget. Hangsúlyozta, hogy a Jobbik sem akar migrációt, nem bontják le a határzárat, amelyet ők javasoltak, és létrehozzák a határőrséget.

2018.03.24. 13:21

Karácsony: az uniós fejlesztési forrásokat veszélyezteti a korrupció

Az európai uniós fejlesztési forrásokat veszélyezteti az a korrupciós kockázat, aminek Magyarország ki van téve - hangoztatta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd pártszövetség miniszterelnök-jelöltje szombathelyi sajtótájékoztatóján. Hozzáfűzte: Magyarország évente 1300 milliárd forintnak megfelelő támogatást kap, ami "csillagászati összeg", de olyan korrupció van, amely miatt lehet, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban már nem kapjuk meg ezeket a forrásokat.

Április 8. után a Karácsony-kormány le fogja állítani és felül fogja vizsgálni azokat az európai uniós kifizetéseket, amelyeket a kormány már eldöntött - mondta. Azt mondta, hogy egészségügyre, oktatásra, környezetvédelemre, infrastruktúrafejlesztésre fognak költeni, nem lesz több kastély, nem lesz több stadion, nem lesz több kihasználatlan kisvasút, se lówellness, ezekre nem fogjuk költeni az európai adófizetők pénzét".

2018.03.24. 12:14

Az Együtt levonta a következtetést a magyar-kazahból

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje blogjában a tegnapi vereség apropóján arról ír, hogy a magyar állam túl sokat költ a magyar labdarúgásra. Az eredmények elmaradnak, utánpótlás nincs, a korrupció hatalmas, a stadionok üresek. szerinte csak a tömegsportot, utánpótlásnevelést, egyesületi működést és az olimpiai felkészülést kell támogatni. "A versengő látványsportokat, így a labdarúgást is, tartsa el a piac. Ha a szabad piac nem tudja, akkor így jártunk. Inkább legyen több bérlakás, több munkahely és kevesebb szegény" - fogalmaz blogbejegyzésében Szigetvári Viktor.

2018.03.24. 11:33

Juhász Péter visszalépett - itt megnézheti, hogy miért

A Facebookon jelentette be, hogy visszalép az egyéni jelöltségtől, hogy példát mutasson a többi ellenzéki jelöltnek. Azt hangsúlyozta, hogy a Fideszt segítik győzelemre azok a pártok, amelyek nem léptetik vissza jelöltjeiket. Ahhoz, hogy kormányváltás legyen minimum 50 helyen kell koordinálni szerinte. (A cikkben megnézheti a teljes videót a bejelentésről.)

2018.03.24. 09:34

Még egy hete van, ha külképviseleten szavazna

Még egy hétig, március 31-ig jelentkezhetnek a külképviseleti névjegyzékbe azok a választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, akik az áprilisi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon. Eddig több mint 42 ezren jelentkeztek, kétszer annyian, mint négy éve.

2018.03.24. 08:49

Kezdődik: hétfőtől lehet szavazni

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok hétfőtől adhatják le a levélben küldött szavazataikat a külképviseleteken. Öt határon túli településen hosszabbított nyitvatartással fogadják a levélszavazatokat.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában adott élő interjút, a kormányfő arról beszélt, ha béke lenne, akkor a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne.  A német gazdaságot hazavágta a háború, és Magyarországnak nagyon fontos, hogy hozzáférjünk a nyugati piacokhoz. Ha ők döcögnek, akkor ez ránk is hat. Ha 2025-ben is háborúval kell számolni, akkor meg kell emelni a háborús kiadásokat is. Az EU-tagságról leszögezte,  hogy bent jobb, mint kívül.  Azt is kijelentette, hogy a kormány szerint fontos, hogy a magyar emberek ugyanolyan áron jussanak hozzá az üzemenyaghoz, ahogyan a szomszédaink.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×