eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66839.1
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Leparancsolnák a hajléktalanokat a New York-i metró padjairól

Embertelenséggel vádolják a jogvédők a Londonból szerződtetett állomásfőnököt, aki megtiltaná, hogy a hajléktalanok a New York-i metró padjain aludjanak.

New Yorkban hosszabb ideje bajok vannak a metróval, a járatok nem tartották be a menetrendet, a pályatest sok helyen felújításra szorult. A nyolc és félmilliós nagyváros egy másik hasonló népességű metropoliszból, Londonból szerződtetett szakértőt, hogy segítsen rendet tenni, ám az angol szakember támadások célpontja lett.

Andy Byford az egyik legnagyobb londoni metrócsomópont, a King's Cross állomásfőnökeként példás szervezőképességével tűnt ki, ezért alkalmazta őt a New York-i városvezetés. Irányítása alatt sorra hárulnak el a nehézségek, ám most mégis bajban van, ugyanis a jogvédők embertelenséggel vádolják, mert az állomásokon ezentúl nem engedi a padokon aludni a hajléktalanokat.

A New York-i metró peronjain hosszú fapadok vannak, hogy a várakozók leülhessenek. Manapság ezt nem nagyon tehetik meg, mert a padokon nyúlnak el, ott alszanak zsákjaikkal, palackjaikkal körülvéve az időjárás viszontagságai elől a metróba menekülő koldusok. A látvány sem szép, az eldobált szemét halmozódik a padok körül, az utasok pedig nem tudják a padokra ülve várni a befutó szerelvényt.

Andy Byford hangsúlyozza, hogy a hajléktalanok bejöhetnek a metróállomásokra melegedni, de ezentúl nem alhatnak végigfeküdve a padokon. Ha kell, rendőri segítséget kér ennek megakadályozására.

New York hajléktalanjainak a számát jelenleg mintegy 77 ezerre teszik, közülük mintegy 3900-an laknak ténylegesen az utcán. Londonban rosszabb a helyzet, itt tavaly 7484 utcán alvó hontalant számoltak össze, ők azonban a jegyautomaták és a felügyelők miatt be se jutnak a metróállomásokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×