eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk

Keith Richards szerint a mai sztárok nem tudnak slágereket írni

"A mai sztárok nem tudnak maguk slágereket írni" - mondja a Rolling Stones legendás gitárosa. Keith Richards kemény szavakkal illetett néhány jelenlegi popcsillagot, akik szerinte "segéd-zeneszerzőket" alkalmaznak, mert egyedül nem tudnak zenét írni.

Vannak olyan rocksztárok, akik lassan öregszenek, még ha már ráncosak is. Közéjük tartozik a 72 éves Keith Richards, aki a Rolling Stones-szal a múlt hétvégén a fülledt Havannában adott történelmi ingyenkoncertet.

Az éveken át tartó drogozást valahogy túlélő Richardsnak nincs túl jó véleménye a mai sztárokról.

Amikor arra kérték, hogy hasonlítsa össze a Rolling Stones zeneírói munkásságát a mostani csillagok módszereivel, akkor nem válogatta meg a szavait.

„Hát, ők képtelenek csak magukra hagyatkozni” - mondta és azt állította: Adele és Rihanna dalai alatt társ-dalszerzők neveinek sokaságát látni.

Richards ugyanakkor maga sem zeneszerző géniusz, de Mick Jaggerrel együtt ikonikus szerzőpárost alkotnak azóta, hogy 1963-ban elkezdtek közösen zenélni és elkezdték ontani a mára klasszikussá vált sikereket.

Napjaink egyik legjobb hanggal megáldott előadótehetsége, a szintén brit Adele rendszeresen más és más társszerzőt alkalmaz. A Someone Like You című slágert például Dan Wilson amerikai zenésszel szerezte két nap alatt.

De míg Adele csak egy-egy új társszerzőt hív meg, addig Rihanna szabályos zeneszerző-csapattal dolgozik.

Az új, Anti című album Needed Me című dalát például 12-en írták – köztük Rihanna. A felvételen emellett 4 producer dolgozott.

Mint az Independent megjegyzi, bevett gyakorlat, hogy elismert szövegírók ajánlják fel Rihannának a dalaikat és az énekesnő dönti el, hogy mit csinál velük.

Keith Richards nem kímélte a tévés tehetségkutató műsorokat sem, ahonnal manapság sok sztár kerül ki.

„Egyfajta körforgásban élünk. Most éppen keményen a 'shobiz' időszakot éljük át, még intenzívebben, mint a legutóbb... az X-faktor és a többi vacak – és itt egy keményebb szót használt – csak azokról az emberekről szól, akik híresek akarnak lenni... Ha híresek akartok lenni, sok szerencsét. Jobb, ha megtanultok együttélni vele” – üzente.

Úgy tűnik Richardsnak és a többieknek ezzel nincs gondja. A Rolling Stones a jövő héten nyitja meg Ehxibicionizmus című kiállítását a rockerek ruhadarabjaiból a londoni Saatchi Galériában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×