eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Még nem úszta meg Strauss-Kahn

Bár a párizsi ügyészség elévülésre hivatkozva vádemelés nélkül lezárta Dominique Strauss-Kahn franciaországi szex-ügyét, a feljelentő, Tristane Banon győzelemként értékeli a fejleményeket. Az újságírónő rendkívül fontosnak nevezte, hogy a hatóság kimondta: a Nemzetközi Valutaalap igazgatója szexuálisan zaklatta őt. Ügyvédjével együtt bejelentették, hogy napokon belül magánvádas feljelentést tesznek ellene.

Tristane Banon idén júliusban tett feljelentést, azt állítva, hogy a szocialista politikus nyolc évvel ezelőtt egy interjú közben meg akarta őt erőszakolni. DSK a három hónapos nyomozás alatt mindvégig tagadta a vádakat, a két hete lezajlott szembesítést követően viszont annyit elismert, hogy megpróbálta megcsókolni az akkor 23 éves nőt.

Az ügyészség csütörtökön ismertetett döntéséből az derül ki, hogy nem áll rendelkezésre kellő bizonyíték a nemi erőszak kísérletének igazolásához, ugyanakkor DSK-nak az újságírónővel szemben tanúsított magatartását szexuális zaklatásnak minősítették. Ez utóbbi bűncselekmény elévülési ideje azonban három év, olvasható a jelentésben, ezért nyolc évvel az események után eljárás már nem indítható.

Bár a bejelentést követően Dominique Strauss-Kahn ügyvédje azonnal győzelmet kiáltott, egyenesen azt állítva, hogy ügyfelét immár teljesen tisztázták a vádak alól, a másik oldal jelezte, hogy számukra az ügy egyáltalán nem számít lezártnak. Tristane Banon ügyvédje egyenesen úgy fogalmazott, hogy a volt FMI-vezér egy olyan szexuális zaklató, akit nem ítéltek ugyan el, de immár nem lehet azt állítani róla, hogy a nőkkel szembeni viselkedése minden gyanún felül áll.

"Az ügyészség határozatával ugyan nem értünk egyet, ám az legalább bizonyítja, hogy Tristane Banon nem képzelődött, ahogyan azt sokan állították" - hangsúlyozta David Koubbi, hozzátéve, hogy magánvádat nyújtanak be DSK ellen, ami automatikusan azzal jár, hogy vizsgálóbírót jelölnek ki az ügyben.

A folyamat lehetővé teszi majd, hogy megismerjük Dominique Strauss-Kahn hazugságait és ellentmondásait, mondta az ügyvéd, hozzátéve, hogy Tristane Banon feljelentése óta más, DSK-val pórult járt nők is jelentkeztek nála.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×