eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Strauss-Kahn ártatlannak vallja magát

Ártatlannak vallja majd magát hétfői bírósági meghallgatásán Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap volt vezetője. Ezt követően megindulnak perének előkészületei, amelyben azzal vádolják majd, hogy megpróbált megerőszakolni egy szállodai szobalányt.

Dominique Strauss-Kahnt méltatták a pénzügyi válság és az eurózónát fenyegető adósságkrízis kezelésében nyújtott teljesítményéért, sokan pedig arra számítottak, hogy a következő francia elnökválasztásokon legyőzi Nicolas Sarkozyt, de hétfőn egy New York-i bíróságon jelenik meg, hogy megpróbálja megvédeni magát az ellene felhozott súlyos vádakkal szemben.

Egy New York-i szálloda 32 éves szobalánya és a hatóságok jogtalan fogva tartással és szexuális bűncselekmények elkövetésével vádolják a négygyermekes családapát. Strauss-Kahn már korábban azt mondta, hogy tagadja az ellene felhozott vádakat, és ügyvédei is megerősítették, hogy ártatlannak fogja vallani magát.

A volt IMF-vezér négy napot töltött a hírhedt New York-i Rikers Island börtönben. Most házi őrizetben védekezhet, de ez roppant költséges számára, nem is beszélve arról, hogy mennyit fizet ügyvédeinek. A perre való felkészülés csak most indul meg, az esküdtek kiválasztása akár hónapokig is eltarthat.

Strauss-Kahnnak összesen hat millió dollár értékű óvadékot kellett letennie, a nap 24 órájában őrzik, és még elektromos nyomkövetővel is figyelik. A hatóságokkal kötött alku értelmében Strauss-Kahn vállalta, hogy ő állja a havonta 200 ezer dollárba kerülő biztonsági intézkedések költségeit. Az IMF egykori feje a börtön helyett New York egyik bohémnegyedében, a TriBeCa kerület egyik luxusházában lakhat a per idején.

Ingatlanügynökségek szerint a minimozival és konditeremmel rendelkező komplexum legutóbb 14 millió dollárért cserélt gazdát.

Strauss-Kahn vagyonát 2 millió dollárra becsülik ügyvédei, így még az ő számára is költséges ott lakni. Úgy tűnik azonban, hogy nála vagyonosabb felesége, Anne Sinclair francia televíziós újságíró, - aki korábbi nőügyei ellenére kiállt mellette -, nem vonakodik attól, hogy anyagilag is támogassa férjét.

Az ügyvédi csapat mellett az ügyészek is jogi nagyágyúk, és a rendőrség által kiszivárogtatott hírek szerint a hatóságok egy sor tárgyi bizonyítékot gyűjtöttek össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×