eur:
394.14
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A lehengerelt Lyon "keserű ébredése"

A labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének első résztvevője a Bayern München, miután Franciaországban 3-0-ra legyőzte a Lyon csapatát. A francia sajtó csalódottan vette tudomásul, hogy a németek egyszerűen jobbak voltak.

A Bayern lehengerelte a Lyont; A németek összetörték a lyoniak álmait - ilyen és hasonló címekkel számolnak be a francia lapok az Olympique Lyon Bayern München elleni mérkőzéséről, melyet a németek különösebb erőfeszítés nélkül 3-0-ra megnyertek és ezzel bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Pedig biztatásból nem volt hiány, a kétmilliós Lyon városa a csapat színeibe, kék-pirosba öltözött kedden, a játékosok bizakodóak voltak, ám az ellenfél a vártnál lényegesen erősebbnek bizonyult.

"Egy világ választja el egymástól a két csapatot" - fogalmazott a mérkőzés után az egyik elemző, Claude Puel, a lyoniak edzője pedig sportszerűen elismerte, hogy a németek különösen fizikai téren egyszerűen jobbak voltak.

"A lyoniak képzeletszegénysége volt a legfeltűnőbb" - fogalmaz Emmanuel Petit egykori válogatott középpályás a L'Equipe című sportnapilap hasábjain. A mérkőzést elemző írásában úgy véli, a Bayernnel való összecsapásban valójában láthatóvá váltak a csapat korlátai: ennyire voltak képesek és nem többre.

"Az ilyen és ezekhez hasonló kudarcokból tanulunk" - mondta a mérkőzést követően a lyoniak középhátvédje, Jean-Alain Boumsong. A válogatottban is szereplő focista szerint a súlyos vereség nagy részben a játékosok tapasztalatlanságának a számlájára írható, hangsúlyozva: önmagában az, hogy bejutottak az elődöntőbe, még nem jelenti azt, hogy a csapat képes lenne megnyerni a Bajnokok Ligáját.

A kommentátorok a "keserű ébredés" után most azt találgatják, hogy a kudarcnak milyen lélektani hatásai lesznek a továbbaikban, és nem zárják ki, hogy a gyenge szereplés a francia bajnokságban is folytatódik majd. Némiképp a Girondins de Bordeaux csapatához hasonlóan, melyet a Bajnokok Ligájának a negyedöntőjében éppen a Lyon vert ki, és amely azóta, úgy tűnik, megállíthatatlanul csúszik lefelé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×