eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A meteorológus szerint le kellett volna zárni az autópályát

A meteorológusok szerint az idei tél átlagosnak mondható, a tartós hóeséssel és kemény hideggel járó nehézségeket azonban a közvélemény súlyos viszontagságként éli meg Németországban. Tény, hogy az ország északi térségében változatlanul komoly problémát okoz a havazás és az utak eljegesedése.

Hamburg térségében az autópálya hálózat jó részét szinte az egész éjszaka le kellett zárni, mert a jegesedés miatt számos baleset történt. Noha ezek jó része csupán anyagi kárral és legfeljebb kisebb sérüléssel járt, a rendőrség célszerűbbnek találta a forgalom elterelését, mert így elejét lehetett venni, hogy a torlódás következtében mozdulatlanná vált gépkocsisorok utasai órákon át fagyoskodjanak a farkasordító hidegben.

A német tévé legismertebb meteorológusa, Jörg Kachelmann úgy vélte, hogy az idei tél átlagosnak mondható, csupán a hatóságok nem készültek fel kellőképpen az ilyenkor természetes havazásra, és ha átmenetileg eleve lezárják a Balti-tengerrel párhuzamos A-20-as autópályát, az elmúlt napokban sok balesetet is el lehetett volna kerülni.

A tartós havazás ma is nehéz feladat elé állítja az észak-németországi köztisztasági hivatalt, Hamburg, Bréma és Rostock térségében több ezer alkalmazottja megfeszítve küzd a tornyosuló hóakadályok felszámolásán, és így mára még a Balti-tenger partja menti német fennhatóság alatt álló szigeteken is minden községet megközelíthetővé tettek.

Ennek ellenére a térségben sokfelé ma is szünetel a tanítás az iskolákban. Az előrejelzés a hóesés lecsengését és a nulla fok körüli hőmérséklet átmeneti tartóssá válását jósolja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×