eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin

Lemészárolták a drogbáró ellen küzdő katona családját

Mexikóban sokkot váltott ki az, hogy fegyveresek lemészárolták egy olyan katona családját, aki az egyik drogbáró elleni rajtaütésben halt meg. A támadók hajnalban érkeztek, mindössze néhány órával azután, hogy a hősnek tartott tengerészgyalogost eltemették.

A mexikói drogháború időről időre sokkoló híreket produkál, de ilyen kegyetlenkedésre eddig nem volt példa. A kartellek emberei agyonlőtték egy kormánykatona édesanyját, testvéreit és nagynénjét a főnökük elleni támadás miatt.

Az üzenet egyértelmű: ha ránk vadásztok, mi rátok vadászunk. A mészárlás néhány órával követte Melquisedet Angulo tengerészgyalogos temetését, akit nemzeti hősnek kijáró szertartás közepette búcsúztattak el.

A katona részt vett abban az akcióban, melyben megölték "a főnökök főnökének" nevezett drogbárót, Arturo Beltran Leyvát, de maga is életét vesztette. A drogcsempészek már korábban is bosszút álltak a szövetségi rendőrségen, amikor a kartellek vezetőit próbálták elfogni.

Beltran Leyvát az Egyesült Államokban is körözték, és azzal vádolták, hogy az ő kartellje a felelős a Mexikóban időről időre megismétlődő vérengzésekért. A lefejezések, kivégzések és ártatlanok elleni támadások híreihez hozzászokott országban még így is megdöbbenést váltott ki a katona családja elleni mészárlás.

Az 55 éves édesanya hétfőn ott volt fia temetésén és átnyújtották neki a koporsót lefedő nemzeti zászlót. Néhány órával később fegyveresek rontottak a gyászolókra és mindenkit kivégeztek, az egyik nővér kivételével, akit súlyos sebesülésekkel, kórházban ápolnak.

Felipe Calderon elnök azt mondta: a társadalmat nem félemlíthetik meg a barbár bűnözők, akiknek fizetniük kell tetteikért. A kormány drogháborúja azonban sok civil áldozatot is szed, mivel a kartellek néha rajtuk állnak bosszút.

A legtöbb gyilkosságot rivális csoportok ellen követik el a mexikói csempészek, de 2006 óta így is 15 ezer ember halt meg az erőszakban, köztük több száz rendőr.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×