eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A német Springer már fizetőssé tette internetes tartalmát

A német médiapiacon elsőként a Springer Kiadóhoz tartozó hamburgi bulvárlap, a "Hamburger Abendblatt" most bejelentette, hogy on-line kiadásának helyi híreit csak illeték kifizetése ellenében teszi hozzáférhetővé. A lépést a lap főszerkesztője azzal indokolta, hogy az újságírás termékeit nem lehet ingyenesen piacra hozni. Azonban a "Hamburger Abendblatt" döntését az olvasók zöme megütközéssel és felháborodással fogadta.

A hamburgi bulvárlap főszerkesztője hangsúlyozta, hogy az újságárusnál is fizetni kell a lapokért, ezért nem látja indokoltnak, hogy az internet révén az egyébként pénzbe kerülő lap cikkeihez bárki ingyen hozzáférhessen.

Egyelőre - próbaképpen - csak a helyi vonatkozású hírekért akar havi csaknem 8 euró illetéket kérni az on-line kiadás olvasóitól. Mivel a "Hamburger Abendblatt" a Springer Kiadó tulajdonát képezi, a kiadó többi napilapja, így a Die Welt és a Berliner Morgenpost is átmenetileg szünetelteti a Hamburg és térségével kapcsolatos helyi hírek közlését, mintegy támogatva az észak-német nagyváros egyébként igencsak közkedvelt és több százezer példányban forgalmazott bulvárapjának kezdeményezését.

Az on-line olvasók többsége viszont értetlenséggel és felháborodással fogadta a lépést, rámutatva arra, hogy az internetes kiadás hirdetéseiből elegendő összeg folyik a szerkesztőség kasszájába, következésképpen aligha szorul a lap havi 7 euró 95 cent illeték kivetésére az on-line olvasókra.

Médiaszakértők is elhibázottnak minősítették a "Hamburger Abendblatt" döntését és rámutattak arra, hogy ezzel alighanem öngólt rúgott a főszerkesztő, mert a hirdetők elsősorban azokban a lapokban helyeznek el reklámokat, amelyeknek on-line kiadását is tömegek olvassák.

Ha most a "Hamburger Abendblatt" pénzt kér ezért, az olvasók zöme más on-line kiadásokhoz pártol - amelyekhez továbbra is ingyenesen hozzáfér - következésképpen a hamburgi bulvárlap iránti érdeklődés megcsappan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×