eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ötletszegény, de hasznos karácsonyi ajándék a vásárlási utalvány

A gazdasági válság ellenére jól indult a karácsonyi vásár Németországban. A hét elején közzétett fogyasztói felmérés szerint idén a németek átlagosan öt euróval többet szánnak ajándékvásárlásra, mint tavaly.

Míg tavaly a legkorszerűbb tévékészülékek és hifitornyok álltak a karácsonyi ajándékok élvonalában, ebben az évben a technológia némileg a háttérbe szorult, mert a megkérdezettek alig egy harmada részesíti előnyben a ruházati cikkekkel, játékokkal és könyvekkel szemben.

Némi meglepetést keltett, hogy a szokatlanul enyhe időjárás ellenére is komoly az érdeklődés a téli sportáruk iránt. Az igazi ajándékslágernek viszont a különböző áruházaknál beváltható utalvány ígérkezik.

Noha az ajándékutalványt egyesek ötletszegénynek tartják, a legtöbben mégis gyakorlati szempontból mondanak véleményt felette, hiszen azon mindenki azt vásárol, amit szeretne, méghozzá az ünnepek után, amikor minden olcsóbb.

A felmérésből kiderült az is, hogy ajándékvásárlásra idén átlagosan 226 eurót szánnak, ami öttel több, mint a tavalyi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×