eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: unsplash.com

A csalók most a Netflix-felhasználókat támadják – itt a módszerük

Egy ártatlan adatfrissítés is végzetes lehet.

A csalók a Netflix streamingszolgáltató nevében írnak e-mailt a gyanútlan felhasználóknak, banki adatokat kicsalva tőlük, hogy ellophassák pénzüket – írja a PCFórum.

A tömegesen szétküldött email arról tájékoztatja – a jelek szerint véletlenszerűen kiválasztott – címzetteket, hogy „probléma merült fel a fizetési módszereddel”, ami miatt Netflix-szolgáltatás hamarosan megszűnhet. Ugyanakkor a levél megoldást is kínál a problémára: az adatok frissítésével elkerülhető mindez.

A Netflix szolgáltatás élvezetének folytatásához kérjük, frissítsd a fizetési adataidat – írják az e-mailben. A Fizetési Módszer Frissítése gomb ugyanakkor egyáltalán nem a Netflix oldalára, hanem egy, a csalók által üzemeltetett weblapra visz, ahol aztán frissítés címén megpróbálnak banki adatokat kicsalni a felhasználóktól. Ezeket a kiberbűnözők pénz leemelésére használják fel.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×