eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: unsplash.com

A csalók most a Netflix-felhasználókat támadják – itt a módszerük

Egy ártatlan adatfrissítés is végzetes lehet.

A csalók a Netflix streamingszolgáltató nevében írnak e-mailt a gyanútlan felhasználóknak, banki adatokat kicsalva tőlük, hogy ellophassák pénzüket – írja a PCFórum.

A tömegesen szétküldött email arról tájékoztatja – a jelek szerint véletlenszerűen kiválasztott – címzetteket, hogy „probléma merült fel a fizetési módszereddel”, ami miatt Netflix-szolgáltatás hamarosan megszűnhet. Ugyanakkor a levél megoldást is kínál a problémára: az adatok frissítésével elkerülhető mindez.

A Netflix szolgáltatás élvezetének folytatásához kérjük, frissítsd a fizetési adataidat – írják az e-mailben. A Fizetési Módszer Frissítése gomb ugyanakkor egyáltalán nem a Netflix oldalára, hanem egy, a csalók által üzemeltetett weblapra visz, ahol aztán frissítés címén megpróbálnak banki adatokat kicsalni a felhasználóktól. Ezeket a kiberbűnözők pénz leemelésére használják fel.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×