eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A BM Heros Zrt. technikusai lélegeztetőgépet tesztel a cég kőbányai üzemcsarnokában felállított a higiéniai és biztonsági követelményeknek maximálisan megfelelő, szűrt levegőjű hatalmas sátorban 2020. május 28-án. A 450 négyzetméteres üzemcsarnokban és a benne lévő sátorban 17 szakember dolgozik az állami tulajdonú zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által fejlesztett lélegeztetőgépének sorozatgyártásán.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Covid: előrejelezhetővé vált a súlyos állapotok kialakulása

A koronavírussal kapcsolatos, most lezárult kutatás adatai lehetővé teszik a fertőzés okozta krónikus, súlyos állapotok kialakulásának előrejelzését - közölte a Pécsi Tudományegyetem.

A pécsi universitas szakemberei a Szegedi Tudományegyetemmel, az AdWare Research Kft.-vel és a Cortex CPS Kft.-vel közösen dolgoztak a projektben azon, hogy a Covid-19 fertőzést követő post-Covid tüneteit megismerjék.

Közölték: a hatvan beteg bevonásával elvégzett kutatás eredményei szerint a betegség akut fertőzése idején gyűjtött molekuláris adatokból előre jelezhető a krónikus, súlyos állapotok kialakulásának esélye.

A tapasztalatok segítségével a későbbiekben még hatékonyabban tudják segíteni a hazai kutatókat kutatási kezdeményezéseik megvalósításában is - jelezték a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×